Лише 28,5% жителів України кажуть, що знають, що таке томос – опитування КМІС

Лише 28,5% жителів України кажуть, що знають, що таке томос – опитування КМІС

29 Жовтня 2018
3480
29 Жовтня 2018
12:00

Лише 28,5% жителів України кажуть, що знають, що таке томос – опитування КМІС

3480
Серед 28,5% жителів України, які сказали, що знають, що таке томос, відносно найбільше, а саме 42%, дізналися від ЗМІ.
Лише 28,5% жителів України кажуть, що знають, що таке томос – опитування КМІС
Лише 28,5% жителів України кажуть, що знають, що таке томос – опитування КМІС

Такими є результати всеукраїнського соціологічного опитування «Ефективність державної політики у сфері інформаційної безпеки напередодні виборів», проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення ГО «Детектор медіа», які було презентовано 26 жовтня цього року.

Дослідження показало, що на вересень 2018 року лише 28,5% жителів України говорили, що вони знають, що таке томос. 65,2% сказали, що не знають, що таке томос. 6,3% опитуваних відмовилися відповідати або ж сказали, що їм важко відповісти на це питання. 

Якщо на Заході України 43% знають, що таке томос, то в Центрі — 30%, на Півдні і Сході — лише 16‒18%.

На запитання « Звідки ви дізналися про значення поняття томос?» 42,3% відповіли, що обізнані завдяки ЗМІ, 19% дізналися з виступів релігійних діячів, 17,4% - з виступів президента. 

Всеукраїнське соціологічне опитування проводилося Київським міжнародним інститутом соціології у вересні 2018 року на замовлення ГО «Детектор медіа» та за фінансування Міністерства іноземних справ Данії («Даніда»).

Із методологією та результатами дослідження можна ознайомитися тут

Завантажити коротку презентацію -  тут.

Завантажити коротке резюме англійською мовою - тут

Нагадаємо, у квітні 2015 року ГО «Детектор медіа» презентувала аналітичний звіт «Протидія російській інформаційній агресії: спільні зусилля задля захисту демократії», у червні 2015 року проводилось опитування про сприйняття тез російської пропагандидовіру до українських та російських ЗМІ, обізнаність про медіавласників; у березні 2016-го — про те, наскільки критично громадяни ставляться до медіа. У 2017 році було здійснено дослідження «Як російська пропаганда впливає на суспільну думку в Україні». У лютому 2018 року КМІС та ГО «Детектор медіа» провели дослідження «Протидія російській пропаганді та медіаграмотність».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3480
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду