«1+1» вимагає виключення Барни з фракції БПП

«1+1» вимагає виключення Барни з фракції БПП

5 Жовтня 2018
2658
5 Жовтня 2018
17:15

«1+1» вимагає виключення Барни з фракції БПП

2658
5 жовтня журналіст програми «Гроші» телеканалу «1+1» Ігор Колтунов зареєстрував у парламентській канцелярії листа-звернення до голови фракції БПП Артура Герасимова з приводу поведінки члена фракції Олега Барни, який обматюквав його 2 жовтня в кулуарах парламенту
«1+1» вимагає виключення Барни з фракції БПП
«1+1» вимагає виключення Барни з фракції БПП

У листі представники медіагрупи вимагають від фракції публічного засудження та догани нардепу Барні.

«На наш погляд, логічним вирішенням цієї ситуації є публічне рішуче засудження та догана народному депутату Олегу Барні та його виключення з лав фракції БПП у такий спосіб, як цього вимагають діючі процедуриМи всі, підписанти цього звернення, не дозволимо жодним політичним пристосуванцям з депутатськими значками ганьбити обличчя вищого законодавчого органу української держави», – підкреслюється у листі.

Медійники спитали у пана Герасимова, чи поділяє фракція можливість використання нецензурної лексики своїми представниками, «адже йдеться про депутатську етику у цілому»

Також у листі озвучені запитання до глави фракції щодо можливих планів з націоналізації «Буковелю» та «1+1», про які, нібито, говорив Барна.

«Разом із нецензурною лексикою, нетолерантнимм коментарями щодо ЛГБТ-спільноти та погрози журналістам інтернет сколихнули плани Барни щодо націоналізації чи то рейдерства ряду бізнесів, акціонером яких є Ігор Коломойський», – йдеться в листі.

Лист підписали генеральний директор 1+1 медіа Олександр Ткаченко, директор департаменту новин Сергій Попов, керівник департаменту журналістських проектів Максим Шиленко, керівник творчої групи інформаційно-розслідувальних програм департаменту журналістських проектів Максим Cухенко, керівник творчої групи раціонально-публіцистичних програм Олександр Дубінський, журналіст Ігор Колтунов.

Зазначимо, що 5 жовтня народний депутат від БПП Володими Ар'єв опублікував у своєму фейсбуці відео, на якому журналіст Колтунов шукає в парламенті голову фракції БПП Артура Герасимова, щоб передавати йому якийсь лист, надрукований на офіційному бланку «1+1». Ар'єв припустив, що на каналі задумали провокацію.

Нагадаємо, 2 жовтня у кулуарах Верховної Ради України народний депутат від Блоку Петра Порошенка Олег Барна обматюкав журналіста програми «Гроші» каналу «1+1» Ігоря Колтунова після запитання про кнопкодавство.

3 жовтня в розмові з журналістами він пояснив свою поведінку тим, що таким чином переадресував свою лайку власнику медіахолдингу «1+1 медіа» Ігорю Коломойському.

Керівник Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський та гендиректор «1+1 медіа» Олександр Ткаченко відреагували на лайку нардепа флешмобом та запропонували всім приєднатися до нього.

Голова комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар вибачилася за нардепа.

За повідомленням руху «Чесно», нардепа Барну викликали до парламентського комітету з питань регламенту на засідання у понеділок, «щоб розглянути його нецензурну лайку відносно журналіста "1+1"»

«1+1 медіа» назвала висловлювання нардепа неприпустимими та небезпечними та зробила офіційну заяву. Зокрема генеральний директор медігрупи Олександр Ткаченко повідомив, що чекає на реакцію від БПП та Верховної Ради.

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вважає, що Олег Барна має вибачитись перед журналістом.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2658
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду