У Болгарії вбили журналістку-розслідувачку Вікторію Марінову

У Болгарії вбили журналістку-розслідувачку Вікторію Марінову

8 Жовтня 2018
2382

У Болгарії вбили журналістку-розслідувачку Вікторію Марінову

2382
У місті Русе у Болгарії невідомі вбили адміністративного директора та ведучу місцевого каналу TVN Вікторію Марінову, яка робила розслідування про кошти ЄС
У Болгарії вбили журналістку-розслідувачку Вікторію Марінову
У Болгарії вбили журналістку-розслідувачку Вікторію Марінову

Про це повідомляє Balkan Inside.

За словами прокурора області Георгія Георгієва, тіло 30-річної жікни знайшли в міському парку 6 жовтня. Він повідомив, що смерть настала від ударів по голові та удушення. «Її мобільний телефон, ключі від машини, окуляри і частина одягу були відсутні», – повідомив прокурор.

Пан Георгієв заявив, що поліція відпрацьовує всі версії вбивства, зокрема пов'язані з роботою Марінової.

Нагадаємо, 16 жовтня у 2017 році на Мальті було вбито журналістку-розслідувачку Дафну Каруану Галісію.Її автомобіль вибухнув незабаром після того, як вона виїхала з дому поблизу міста Біднія. Пані Каруана Галіція була відома своїми розслідуваннями корупції прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската та інших представників влади на основі «Панамського архіву».

У лютому 2018 року у Словаччині було вбито журналіста-розслідувача Яна Кучака та його наречену Мартіну Кушнірову. Їх тіла знайшли 25 лютого в їхньому помешканні неподалік міста Трнава. Їх обох застрелили. Уряд країни пішов у відставку, президент призначив нового прем'єр-міністра. Крім того, пішов у відставку глава поліції Словаччини.

Підозрювані були затримані 27 вересня. У поліції підтвердили затримання, утім, не захотіли розголошувати деталі, аби не нашкодити операції. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2382
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду