Порошенко позивається до BBC через наклеп — ЗМІ

Порошенко позивається до BBC через наклеп — ЗМІ

21 Вересня 2018
2077
21 Вересня 2018
12:04

Порошенко позивається до BBC через наклеп — ЗМІ

2077
Президент України Петро Порошенко подав до суду на британського суспільного мовника BBC за наклеп.
Порошенко позивається до BBC через наклеп — ЗМІ
Порошенко позивається до BBC через наклеп — ЗМІ

Британське видання The Telegraph повідомило що, приводом для судового позову стала публікація про те, що Петро Порошенко заплатив за зустріч із президентом США Дональдом Трампом 300 тисяч фунтів (близько 400 тисяч доларів). Матеріал 23 травня вийшов на каналі BBC One і на сайті медіа.

Представники українського президента наголосили, що інформація в новині не відповідає дійсності та шкодить репутації Петра Порошенка. На їхню думку, це «особливо небезпечно, оскільки він активно просуває в Україні антикорупційні кроки».

У матеріалі BBC стверджується, що посередники, які діяли від імені Порошенка, здійснили таємний платіж Майклу Коену, який тоді був особистим адвокатом Трампа, для організації переговорів лідерів двох країн. Медіа повідомляло, що через офіційні канали Порошенко зміг домогтися лише «декількох хвилин світської бесіди та рукостискання».

Президенти зустрілися на Українсько-американському саміті у червні 2017 року. Цю подію пан Порошенко назвав «важливим візитом», під час якого обговорювалися питання військової співпраці.

У позові до Високого суду йдеться наголошується, що британське медіа не має ніяких доказів щодо виплат або таємних переговорів і вирішило оприлюднити це надзвичайно серйозне та шкідливе твердження, незважаючи на всі запевнення з боку тих, кого воно стосувалося, що воно абсолютно не відповідає дійсності.

Позивач також зазначає, що корпорація BBC відмовилася публікувати спростування чи вибачення. Медіа не надало коментар The Telegraph щодо висловлених президентом України претензій.
Нагадаємо, 28 травня прес-служба Адміністрації Президента України назвала відвертою брехнею, наклепом і фейком» інформацію про сплачені за зустріч гроші. У адміністрації Петра Порошенка заявили, що саміт у червні 2017 року був організований винятково офіційними дипломатичними каналами, зокрема Посольством України у США. Представництво президента України вимагало від ВВС спростування цієї інформації і заявило, що залишає за собою право подати до суду.
Скорочену версію матеріалу про це оприлюднило українською мовою Українська служба BBC - ресурс «BBC Україна», також сюжет про розслідування BBC вийшов у телепрограмі «BBC News Україна», що виходить в ефірі телеканалу «Громадське» та на сайті bbc.ua. Через годину після публікації «BBC Україна» оприлюднило спростування Адміністрації президента.
Фото — President.gov.ua
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2077
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду