detector.media
11.09.2018 13:46
На які сайти українці найчастіше заходили в серпні – дослідження ІнАУ
На які сайти українці найчастіше заходили в серпні – дослідження ІнАУ
Найпопулярнішими доменами, на які ходили українці в минулому місяці, виявилися Google, YouTube та Facebook

Дослідження було виконане компанією Factum Group Ukraine на замовлення ІнАУ. Для підрахунку були використані дані медіа-панелі з 5 тисяч осіб. Вона репрезентує інтернет-користувачів усієї України віком від 15 років.

Окрім Google, YouTube та Facebook до топ-5 сайтів за відвідуваністю також увійшла соцмережа «ВКонтакте», не зважаючи на те, що вона була заборонена в травні 2017 року. Українці часто заходять і на сайти olx.ua та privatbank.ua. Нижче в рейтингу розташувалися yandex та odnoklassniki(ok.ru), які теж потрапили під заборону в Україні через указ президента України Петра Порошенка про введення санкцій відносно ряду російських інформаційних продуктів.

 

Дослідження показало, що на пристроях з Android найпопулярнішими додатками за останній місяць були Viber (90%), Приват 24 (66%), Facebook Messenger (50%), Google Play (49%) та Instagram (48%).

При цьому в динаміці популярності соцмереж намітився спад у Facebook: у червні охоплення соцмережі становило 58%, у липні — 56%, а у серпні — 54%. Динаміка другої за популярністю мережі «ВКонтакте» була такою: 34% охоплення у червні, 31% у липні та 32% у серпні. Трохи зросла популярність Instagram серед українців: у червні її охоплення становило 28%, у липні — 26% та 27% у серпні.

Згідно з дослідженням компанії маркетингових досліджень Kantar TNS, у липні desctop-користувачі теж найчастіше відвідували сайти Google, YouTube та Facebook. Раніше компанія Google склала портрет середнього українського користувача YouTube. Як виявилося, здебільшого українці дивляться YouTube вдома аби відпочити та відволіктися від рутини.  

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY