Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ

6 Вересня 2018
1673
6 Вересня 2018
15:30

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ

1673
Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) повідомляє, що відмовив ТОВ «Етніктрейд» у видачі дозволу на ввезення з території Росії двох книг московського видавництва «Свет», «у яких присутні ознаки пропаганди, фальсифікується історія та нав’язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора».
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ

Про це йдеться в релізі Держкомтелерадіо.

Не надано дозвіл на ввезення книги Бориса Баландинського «Языческие шифры русских мифов. Боги, звери, птицы…», а також видання «Велесова книга», Олександра Асова.

«Ця передмова є типовою спробою Росії привласнити українську історію, територію, поширити шовіністичні міфи про "братську колиску" народів-братів», – прокоментувала членкиня експертної ради Алла Ковтун.

За інформацією Держкомтелерадіо, починаючи з 22 травня 2017 року, видано суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 20724 назв видавничої продукції з РФ й тимчасово окупованих територій України.

Водночас Держкомтелерадіо надав 65 відмов у видачі дозволів на ввезення 237500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання одного виданого раніше дозволу. Ще 673 відмови надано внаслідок подання не в повному обсязі пакетів необхідних документів.

Нагадаємо, у серпні 2018 року Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Видавництво «Арій» та ТОВ «Якабу Трейд» у видачі дозволу на ввезення з території РФ двох книг, у яких присутня пропаганда Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1673
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Микола
2028 дн. тому
Ті книжки про прадавню історію слов'янських племен,їх вірування та міфи, ведичні знання.У той час не те що Московії,- Київщини не було,то про яку "спробу привласнити украінську історію" йдеться? Ця членкіня,як її колеги про укрів начиталася та часника з самогонам обпилася...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду