detector.media
06.09.2018 15:30
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще дві книги з РФ
Державний комітет телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо) повідомляє, що відмовив ТОВ «Етніктрейд» у видачі дозволу на ввезення з території Росії двох книг московського видавництва «Свет», «у яких присутні ознаки пропаганди, фальсифікується історія та нав’язуються імперські ідеологічні доктрини держави-агресора».

Про це йдеться в релізі Держкомтелерадіо.

Не надано дозвіл на ввезення книги Бориса Баландинського «Языческие шифры русских мифов. Боги, звери, птицы…», а також видання «Велесова книга», Олександра Асова.

«Ця передмова є типовою спробою Росії привласнити українську історію, територію, поширити шовіністичні міфи про "братську колиску" народів-братів», – прокоментувала членкиня експертної ради Алла Ковтун.

За інформацією Держкомтелерадіо, починаючи з 22 травня 2017 року, видано суб’єктам господарювання дозволи на ввезення 20724 назв видавничої продукції з РФ й тимчасово окупованих територій України.

Водночас Держкомтелерадіо надав 65 відмов у видачі дозволів на ввезення 237500 примірників видань антиукраїнського змісту, а також прийняв рішення про анулювання одного виданого раніше дозволу. Ще 673 відмови надано внаслідок подання не в повному обсязі пакетів необхідних документів.

Нагадаємо, у серпні 2018 року Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Видавництво «Арій» та ТОВ «Якабу Трейд» у видачі дозволу на ввезення з території РФ двох книг, у яких присутня пропаганда Росії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY