Польське спортивне видання опублікувало карту України без Криму

Польське спортивне видання опублікувало карту України без Криму

1 Вересня 2018
1728
1 Вересня 2018
11:30

Польське спортивне видання опублікувало карту України без Криму

1728
Польське спортивне видання Przeglad Sportowy опублікувало на своєму сайті карту з зображенням команд Ліги чемпіонів, на якій Крим позначено «російським».
Польське спортивне видання опублікувало карту України без Криму
Польське спортивне видання опублікувало карту України без Криму

Про це пише «Громадське радіо» з посиланням на «Крим.Реалії».

На карті зображені команди Ліги чемпіонів із футболу і країни, за які вони грають. Анексований півосторів позначений одним кольором із Росією – червоним. Україна має інше забарвлення.

Росія анексувала Крим на початку 2014 року. Україна не визнає півострів частиною сусідньої держави, а міжнародні організації вважають анексію незаконною. Польща стала однією з країн, які підписали Декларацію США щодо Криму в липні 2018 року. У ній ідеться про те, що Крим є невід’ємною частиною України. 

Нагадаємо, раніше читачі виявили у видавництва «Ранок» книгу з «російським» Кримом; видавництво пообіцяло зняти її з продажу.

Агентство Bloomberg опублікувало інфографіку з картою України без Криму та видалило її після заклику Посольства України в США. Газета The Times вибачилась за карту з Кримом як частиною Росії.

Португальський телеканал Viseu Now показав карту України без Криму. У зв'язку з цим посол України в Португалії Інна Огнівець звернулася з відкритим листом до редакції телеканалу. Посольство також опублікувало текст звернення.

В 2017 році відомий британський таблоїд The Daily Mail також написав, що Крим належить Росії. Українське посольство у Великобританії назвало провокативною цю статтю. У результаті The Daily Mail виправила помилку.

Посольство України в Чехії зверталося з листом до редакції популярної щоденної газети Lidové noviny із проханням публікувати мапу України без помилок. У одній зі статей видання «Потік українців тече з Польщі» було опубліковане зображення карти України, «на якому відсутня її невід’ємна частина – Автономна Республіка Крим».

Французьке видавництво Group VALMONDE & CIE опублікувало журнал «Секрети Росії» («Les secrets de la Russie») з провокаційними статтями про Крим. Зокрема в одній зі статей автори назвали «реінтеграцією» події 2014 року, коли Росія незаконно окупувала Крим.

У листопаді американське видання New York Times опублікувало на сайті статтю про побудову Керченського моста, на інфорграфіці до якої український півострів Крим, анексований РФ, позначено «спірною» територією, а також замальовано одним кольором із Росією.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1728
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду