detector.media
01.09.2018 11:30
Польське спортивне видання опублікувало карту України без Криму
Польське спортивне видання опублікувало карту України без Криму
Польське спортивне видання Przeglad Sportowy опублікувало на своєму сайті карту з зображенням команд Ліги чемпіонів, на якій Крим позначено «російським».

Про це пише «Громадське радіо» з посиланням на «Крим.Реалії».

На карті зображені команди Ліги чемпіонів із футболу і країни, за які вони грають. Анексований півосторів позначений одним кольором із Росією – червоним. Україна має інше забарвлення.

Росія анексувала Крим на початку 2014 року. Україна не визнає півострів частиною сусідньої держави, а міжнародні організації вважають анексію незаконною. Польща стала однією з країн, які підписали Декларацію США щодо Криму в липні 2018 року. У ній ідеться про те, що Крим є невід’ємною частиною України. 

Нагадаємо, раніше читачі виявили у видавництва «Ранок» книгу з «російським» Кримом; видавництво пообіцяло зняти її з продажу.

Агентство Bloomberg опублікувало інфографіку з картою України без Криму та видалило її після заклику Посольства України в США. Газета The Times вибачилась за карту з Кримом як частиною Росії.

Португальський телеканал Viseu Now показав карту України без Криму. У зв'язку з цим посол України в Португалії Інна Огнівець звернулася з відкритим листом до редакції телеканалу. Посольство також опублікувало текст звернення.

В 2017 році відомий британський таблоїд The Daily Mail також написав, що Крим належить Росії. Українське посольство у Великобританії назвало провокативною цю статтю. У результаті The Daily Mail виправила помилку.

Посольство України в Чехії зверталося з листом до редакції популярної щоденної газети Lidové noviny із проханням публікувати мапу України без помилок. У одній зі статей видання «Потік українців тече з Польщі» було опубліковане зображення карти України, «на якому відсутня її невід’ємна частина – Автономна Республіка Крим».

Французьке видавництво Group VALMONDE & CIE опублікувало журнал «Секрети Росії» («Les secrets de la Russie») з провокаційними статтями про Крим. Зокрема в одній зі статей автори назвали «реінтеграцією» події 2014 року, коли Росія незаконно окупувала Крим.

У листопаді американське видання New York Times опублікувало на сайті статтю про побудову Керченського моста, на інфорграфіці до якої український півострів Крим, анексований РФ, позначено «спірною» територією, а також замальовано одним кольором із Росією.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY