На ICTV показали «Нюхача» з актором з «чорного списку» Мінкульту

На ICTV показали «Нюхача» з актором з «чорного списку» Мінкульту

30 Серпня 2018
3504
30 Серпня 2018
19:32

На ICTV показали «Нюхача» з актором з «чорного списку» Мінкульту

3504
Канал отримав прокатне посвідчення на відредаговану версію серіалу, повідомив перший заступник голови Держкіно Сергій Неретін.
На ICTV показали «Нюхача» з актором з «чорного списку» Мінкульту
На ICTV показали «Нюхача» з актором з «чорного списку» Мінкульту

27 серпня на телеканалі ICTV почався показ другого сезону серіалу «Нюхач» виробництва української кінокомпанії Film.ua. Прем’єра цього серіалу відбулася на ICTV ще у 2015 році, а зараз відбувається повторний показ.

В одній з ролей у фільмі знявся російський актор Олександр Фісенко, який з 1 лютого 2018 року внесений до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Відповідно, телеканали не мають права показувати будь-які фільми чи програми за його участі.

Перший заступник голови Державного агентства з питань кіно Сергій Неретін повідомив «Детектору медіа», що ICTV влітку 2018 року отримав прокатне посвідчення на відредаговану версію другого сезону серіалу «Нюхач». «Вони подали нам "цензуровану" версію, з якої вирізали всі сцени з Фісенком. Ми ще раз переглянули наданий нам відеоматеріал, і в ньому відсутні епізоди з цим актором», – сказав пан Неретін.

Однак 27 серпня в ефірі ICTV були кадри з Олександром Фісенком. Скріншот ефіру «Детектор медіа» надало джерело:

«Наскільки мені відомо, канал розбирається, як так сталося, що в ефірі вийшла інша версія», – сказав Сергій Неретін.

У прес-службі ICTV на запитання «Детектора медіа», чому канал показує серіал за участі актора з так званого «чорного списку» Мінкульту, відповіли: «Спрацював людський фактор і, на превеликий жаль, одну сцену пропустили. У серіалі немає більше жодного кадру з ним».

За словами Сергія Неретіна, Держкіно не контролює, який контент показують телеканали, отримавши прокатні посвідчення: «Ми не моніторимо ефір. На видачі прокатних посвідчень наші повноваження закінчуються. Далі компетенція Нацради – відстежити, чи було порушення в ефірі».

«Детектор медіа» звернувся по коментар до члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергія Костинського, який курує питання перевірок і моніторингів Нацради, та очікує на відповідь.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3504
Читайте також
Коментарі
0
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду