Фільм «Будинок «Слово»» відібрано на міжнародний Гетерборзький кінофестиваль

Фільм «Будинок «Слово»» відібрано на міжнародний Гетерборзький кінофестиваль

12 Січня 2018
1802
12 Січня 2018
12:36

Фільм «Будинок «Слово»» відібрано на міжнародний Гетерборзький кінофестиваль

1802
Документальний фільм «Будинок «Слово»» відібраний до конкурсної програми Five continents міжнародного Гетерборзького кінофестивалю - найбільшого кінофоруму в скандинавських країнах. Фестиваль проходитиме з 26 січня по 5 лютого
Фільм «Будинок «Слово»» відібрано на міжнародний Гетерборзький кінофестиваль
Фільм «Будинок «Слово»» відібрано на міжнародний Гетерборзький кінофестиваль

Про це повідомляється на сторінці Державного агентства з питань кіно в Facebook.

Проект фільму став одним із переможців 7-го конкурсного відбору Держкіно і отримав державне фінансування. Стрічка створювалася компанією FRESH PRODUCTION GROUP за підтримки Міністерства інформаційної політики України, Комітету ВРУ з питань свободи слова, Міністерства культури України та Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, документальна стрічка «Будинок "Слово"» розповідає про один з найбільших злочинів радянської влади – знищення потужного мистецького руху, що виник в 20-30- х роках в Харкові. В 66-ти квартирах будинку з назвою «Слово» жили найвідоміші митці української культури –  письменники, поети, художники, режисери. Це і Микола Хвильовий, і Майк Йогансен, і Павло Тичина, і Наталя Ужвій, і Володимир Сосюра, і Остап Вишня, і Олесь Курбас, і Михайло Яловий, і Іван Багряний, і Раїса Троян та інші. Спеціально зібрану в одному місці інтелігенцію протягом кількох наступних років було репресовано, розстріляно чи перероблено на співців партії.

Авторами сценарію виступили Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук. Творці використовували лише документальні матеріали, фотографії та кінозйомку, яку витягли з архівів СБУ, інститутів та університетів, недоступну раніше для широкого глядача. Але «Будинок “Слово”» більше ніж документальний фільм: поєднання тисяч цитат самих письменників та поетів, НКВіСтів, партійних бонзів та тогочасних сексотів, утворили сильний емоційний і мистецький твір.

Світова прем'єра фільму «Будинок «Слово»» відбулась на 33-му Варшавському кінофестивалі, де стрічка була представлена в основній конкурсній програмі. Національна прем'єра фільму - 27 жовтня 2017 року у Харкові.

В український прокат «Будинок "Слово"» вийшов 9 листопада 2017 року. Після старту показів знімальна група картини вирушила у тур регіонами України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1802
Читайте також
16.11.2017 15:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
6 996
09.11.2017 10:44
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
6 960
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду