Фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників Міжнародного та Національного конкурсів

Фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників Міжнародного та Національного конкурсів

14 Липня 2018
1990
14 Липня 2018
16:06

Фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників Міжнародного та Національного конкурсів

1990
Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum відбудеться у Києві з 6 по 9 вересня .
Фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників Міжнародного та Національного конкурсів
Фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників Міжнародного та Національного конкурсів

Міжнародний фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників Міжнародного та Національного конкурсів. Про це повідомляється на сайті Держкіно.

До міжнародного конкурсу фестивалю надійшло понад 2500 заявок з 75 країн світу. Було відібрано 49 робіт з 27 країн. Найбільша кількість фільмів – з  Бельгії, Німеччини та Франції. Серед авторів міжнародного конкурсу є учасники відомих фестивалів: Annecy, Tribeca, Berlinale, Animafest Zagreb та інших.

Зазначається, що до Міжнародного конкурсу увійшли одразу дві роботи українських авторок. Фільм української художниці, ілюстраторки дитячих книжок Нати Метлух «Pura Vida» братиме участь від Естонії, а «Вниз» (Below) Ольги Макарчук – від Великобританії.

Українська програма фестивалю цього року зібрала рекордно велику кількістю заявок – 76 фільмів. Відібрано 14 робіт, серед яких володар Ґран-прі фестивалю «Відкрита Ніч» - «Причинна: Історія кохання», фільм лауреата Berlinale Степана Коваля «Лабіринт», нові роботи Сашка Даниленка, Микити Лиськова, Ганни Рибак та інших.

Цього року Linoleum представить спеціальну програму Ladies First – фільми, створені жінками про жінок, про їхні почуття, страхи, можливості та досягнення. Крім того, пройде дискусія на тему жінок-героїнь у сучасних анімаційних фільмах.

Окрім Міжнародного та Національного конкурсів, в рамках Linoleum відбудеться Конкурс комерційних фільмів. У цю категорію входять реклама, освітні фільми та відеокліпи. До участі приймалися роботи як закордонних, так і українських авторів.

Повний список учасників конкурсних програм можна переглянути за посиланням.

Переможців фестивалю визначатиме міжнародне журі, до складу якого ввійшли:

Уло Пікков (режисер, продюсер і кінокритик, Естонія);

Мауро Карраро (кінорежисер, мультиплікатор, Італія);

Andrew AJ (засновник stop motion студії Happy Hippie Lab, Україна).

У 2018 році Linoleum пройде в креативному просторі IZONE. Організатор фестивалю – анімаційна студія Animagrad.

Головна мета Linoleum – висвітлити розвиток найсучасніших напрямків в мистецтві анімації в Україні та за кордоном і познайомити глядачів з можливостями художнього вираження, котрі відкриває та дозволяє анімація.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду