detector.media
14.07.2018 16:06
Фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників Міжнародного та Національного конкурсів
Фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників Міжнародного та Національного конкурсів
Міжнародний фестиваль актуальної анімації та медіа-мистецтва Linoleum відбудеться у Києві з 6 по 9 вересня .

Міжнародний фестиваль анімації Linoleum оголосив учасників Міжнародного та Національного конкурсів. Про це повідомляється на сайті Держкіно.

До міжнародного конкурсу фестивалю надійшло понад 2500 заявок з 75 країн світу. Було відібрано 49 робіт з 27 країн. Найбільша кількість фільмів – з  Бельгії, Німеччини та Франції. Серед авторів міжнародного конкурсу є учасники відомих фестивалів: Annecy, Tribeca, Berlinale, Animafest Zagreb та інших.

Зазначається, що до Міжнародного конкурсу увійшли одразу дві роботи українських авторок. Фільм української художниці, ілюстраторки дитячих книжок Нати Метлух «Pura Vida» братиме участь від Естонії, а «Вниз» (Below) Ольги Макарчук – від Великобританії.

Українська програма фестивалю цього року зібрала рекордно велику кількістю заявок – 76 фільмів. Відібрано 14 робіт, серед яких володар Ґран-прі фестивалю «Відкрита Ніч» - «Причинна: Історія кохання», фільм лауреата Berlinale Степана Коваля «Лабіринт», нові роботи Сашка Даниленка, Микити Лиськова, Ганни Рибак та інших.

Цього року Linoleum представить спеціальну програму Ladies First – фільми, створені жінками про жінок, про їхні почуття, страхи, можливості та досягнення. Крім того, пройде дискусія на тему жінок-героїнь у сучасних анімаційних фільмах.

Окрім Міжнародного та Національного конкурсів, в рамках Linoleum відбудеться Конкурс комерційних фільмів. У цю категорію входять реклама, освітні фільми та відеокліпи. До участі приймалися роботи як закордонних, так і українських авторів.

Повний список учасників конкурсних програм можна переглянути за посиланням.

Переможців фестивалю визначатиме міжнародне журі, до складу якого ввійшли:

Уло Пікков (режисер, продюсер і кінокритик, Естонія);

Мауро Карраро (кінорежисер, мультиплікатор, Італія);

Andrew AJ (засновник stop motion студії Happy Hippie Lab, Україна).

У 2018 році Linoleum пройде в креативному просторі IZONE. Організатор фестивалю – анімаційна студія Animagrad.

Головна мета Linoleum – висвітлити розвиток найсучасніших напрямків в мистецтві анімації в Україні та за кордоном і познайомити глядачів з можливостями художнього вираження, котрі відкриває та дозволяє анімація.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY