ЗМІ поширили фейк про банери Суркіса в Москві - UA-Футбол

ЗМІ поширили фейк про банери Суркіса в Москві - UA-Футбол

1 Липня 2018
2436

ЗМІ поширили фейк про банери Суркіса в Москві - UA-Футбол

2436
Фотографії нібито розміщених у столиці РФ банерів із зображенням віце-президента УЄФА Григорія Суркіса, написом «Футбол об'єднує. Грай за мир!» і прапорами України і Росії, виявилися фейковими.
ЗМІ поширили фейк про банери Суркіса в Москві - UA-Футбол
ЗМІ поширили фейк про банери Суркіса в Москві - UA-Футбол

Про це повідомив UA-Футбол.

«Фотографії вперше опублікував портал Tribuna.com з посиланням на паблік у «Вконтакте» «Футбол України», після чого інформацію підхопили інші видання, в тому числі UA-Футбол, - йдеться в повідомленні. - Пізніше вдалося впізнати місця в Москві, де були зроблені фотографії, і перевірити - чи все так. Перше місце - біля виходу з метро Марксистська, друге - на вулиці Яузькій».

Користувачка Facebook Варвара Андрєєва підрахувала, що фейк про віце-президента УЄФА отримав у Facebook півтисячі реакцій, 400 коментарів і понад сто репостів, у «ВКонтакте» - 10 тисяч переглядів, ще й у Twitter.

«Сама не вірила, що це так просто! – написала користувачка. - Дуже повеселило те, як актуалочка, болюче питання і пару хвилин роботи дозволяють так весело накинути на вентилятор. Вітчизняним ЗМІ привіт».

Як повідомляв «Детектор медіа», у Росії наразі проходять матчі фінальної частини Чемпіонату світу з футболу 2018 року. 

Нагадаємо, НСТУ вела перемовини з двома комерційними мовниками щодо продажу субліцензійних прав на трансляцію Чемпіонату світу з футболу.

Один із цих мовників – телеканал «Україна», з яким ще у 2013 році було досягнуто попередніх домовленостей про субліцензування частини прав на трансляцію ЧС-2018. Але в лютому 2018 року «Медіа Група Україна» вирішила, як і НСТУ, відмовитися від трансляції Мундіалю в Росії.

Фото: UA-Футбол

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2436
Читайте також
20.06.2018 19:29
Сергій Цигіпа
для «Детектора медіа»
2 790
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду