detector.media
01.07.2018 18:49
ЗМІ поширили фейк про банери Суркіса в Москві - UA-Футбол
ЗМІ поширили фейк про банери Суркіса в Москві - UA-Футбол
Фотографії нібито розміщених у столиці РФ банерів із зображенням віце-президента УЄФА Григорія Суркіса, написом «Футбол об'єднує. Грай за мир!» і прапорами України і Росії, виявилися фейковими.

Про це повідомив UA-Футбол.

«Фотографії вперше опублікував портал Tribuna.com з посиланням на паблік у «Вконтакте» «Футбол України», після чого інформацію підхопили інші видання, в тому числі UA-Футбол, - йдеться в повідомленні. - Пізніше вдалося впізнати місця в Москві, де були зроблені фотографії, і перевірити - чи все так. Перше місце - біля виходу з метро Марксистська, друге - на вулиці Яузькій».

Користувачка Facebook Варвара Андрєєва підрахувала, що фейк про віце-президента УЄФА отримав у Facebook півтисячі реакцій, 400 коментарів і понад сто репостів, у «ВКонтакте» - 10 тисяч переглядів, ще й у Twitter.

«Сама не вірила, що це так просто! – написала користувачка. - Дуже повеселило те, як актуалочка, болюче питання і пару хвилин роботи дозволяють так весело накинути на вентилятор. Вітчизняним ЗМІ привіт».

Як повідомляв «Детектор медіа», у Росії наразі проходять матчі фінальної частини Чемпіонату світу з футболу 2018 року. 

Національна суспільна телерадіокомпанія України продала медіахолдингу Inter Media Group субліцензійні права на телевізійну трансляцію фінальної частини Чемпіонату світу з футболу, який відбудеться влітку 2018 року в Росії. 

Нагадаємо, НСТУ вела перемовини з двома комерційними мовниками щодо продажу субліцензійних прав на трансляцію Чемпіонату світу з футболу.

Один із цих мовників – телеканал «Україна», з яким ще у 2013 році було досягнуто попередніх домовленостей про субліцензування частини прав на трансляцію ЧС-2018. Але в лютому 2018 року «Медіа Група Україна» вирішила, як і НСТУ, відмовитися від трансляції Мундіалю в Росії.

Фото: UA-Футбол

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY