Телеканалу RT France винесли попередження за сюжет про Сирію

Телеканалу RT France винесли попередження за сюжет про Сирію

29 Червня 2018
1407
29 Червня 2018
13:22

Телеканалу RT France винесли попередження за сюжет про Сирію

1407
Вища рада з аудіовізуальних засобів Франції (CSA) винесла попередження телеканалу RT France (раніше - Russia Today) за сюжет про Сирію через «нечесність, неточну подачу інформації і відсутність різних точок зору».
Телеканалу RT France винесли попередження за сюжет про Сирію
Телеканалу RT France винесли попередження за сюжет про Сирію

Про це йдеться в повідомленні відомства, опублікованому у четвер, 28 червня, передає DW

Ідеться про сюжет під назвою «Імітація атак», який телеканал транслював 13 квітня 2018 року. Його автори заперечували, що в Східній Гуті в Сирії застосували хімічну зброю, та заявили про постановочний характер зйомок постраждалих від хіматаки. Перевірка CSA встановила, що в сюжеті слова сирійських очевидців переклали хибно - озвучування «геть не відповідало тому, що говорили насправді», цитує AFP. У заяві також вказано на необ'єктивний аналіз ситуації і на те, що RT France не представив різні точки зору.

Сам телеканал заявив, що в сюжеті сталася «технічна помилка», через яку на слова очевидців було накладено «не відповідний оригінальному аудіорядові усний переклад». У RT France підкреслили, що усунули помилку.

Як відомо, RT нерідко стикається з претензіями регуляторів, зокрема у Великобританії, Франції та США. Зокрема, RT America була згадана в доповіді спецслужб США щодо впливу Росії на президентські вибори 2016 року. Президент Франції Еммануель Макрон під час своєї передвиборчої кампанії називав російських мовників RT та Sputnik «органами пропаганди». Російським ЗМІ також було відмовлено в акредитації у виборчому штабі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1407
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду