В Україну не пустили двох представників російських ЗМІ

В Україну не пустили двох представників російських ЗМІ

26 Червня 2018
1961
26 Червня 2018
15:39

В Україну не пустили двох представників російських ЗМІ

1961
У в’їзді в Україну у вівторок, 26 червня, відмовлено ведучому телеканалу «Росія 24» Євгену Примакову і журналістці російського пропагандистського телеканалу Russia Today Полі Слієр.
В Україну не пустили двох представників російських ЗМІ
В Україну не пустили двох представників російських ЗМІ

Інформацію про це, поширену російськими та українськими ЗМІ, «Детектору медіа» підтвердили в прес-службі Державної прикордонної служби України.

У прес-службі ДПСУ зазначили, що громадянину Російської Федерації та громадянці Великої Британії відмовили у перетині кордону України «на виконання доручення Служби безпеки України».  

За повідомленнями російських інформагенцій, обидва приїхали до Києва на конференцію ОБСЄ зі свободи ЗМІ. Найближчими рейсами Полу Слієр з аеропорту «Бориспіль» мали відправити до Відня, а Євгена Примакова – до Мінська, звідки вони прибули.

Речниця СБУ Олена Гітлянська теж підтвердила «Детектору медіа» цю інформацію.

«Так, ми системно закриваємо в’їзд російським пропагандистам. Для цих останніх заборона діє ще з 2016 року», - зазначила вона.

Як повідомляє кореспондент ДМ, під час експертної конференції ОБСЄ «Посилення свободи і плюралізму ЗМІ в Україні під час конфлікту в Україні та навколо неї», що проходить сьогодні, 26 червня, в Києві, представник МЗС РФ Максим Буякевич заявив, що представник ОБСЄ зі свободи медіа Арлем Дезір засудив рішення української влади не пустити в Україну двох російських журналістів, які мали брати участь у конференції, - Євгена Примакова і Полу Слієр. Водночас публічно пан Дезір це рішення української влади ніяк не коментував. Згодом стало відомо, що представник ОБСЄ висловив жаль з цього приводу в своєму Twitter.

Як повідомляв «Детектор медіа», Президент Петро Порошенко зняв заборону на в’їзд в Україну російському омбудсмену Тетяні Москальковій, аби вона могла відвідати утримуваних в Україні росіян.

«У Москалькової знята заборона на в’їзд в Україну, яка була через те, що вона порушувала порядок в’їзду в Крим. Тепер заборона знята і вона може безпрецедентно приїжджати в Україну», - розповіла Людмила Денісова. За словами українського омбудсмена, про це вона просила особисто президента України Петра Порошенко і той виконав прохання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1961
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду