detector.media
26.06.2018 15:39
В Україну не пустили двох представників російських ЗМІ
В Україну не пустили двох представників російських ЗМІ
У в’їзді в Україну у вівторок, 26 червня, відмовлено ведучому телеканалу «Росія 24» Євгену Примакову і журналістці російського пропагандистського телеканалу Russia Today Полі Слієр.

Інформацію про це, поширену російськими та українськими ЗМІ, «Детектору медіа» підтвердили в прес-службі Державної прикордонної служби України.

У прес-службі ДПСУ зазначили, що громадянину Російської Федерації та громадянці Великої Британії відмовили у перетині кордону України «на виконання доручення Служби безпеки України».  

За повідомленнями російських інформагенцій, обидва приїхали до Києва на конференцію ОБСЄ зі свободи ЗМІ. Найближчими рейсами Полу Слієр з аеропорту «Бориспіль» мали відправити до Відня, а Євгена Примакова – до Мінська, звідки вони прибули.

Речниця СБУ Олена Гітлянська теж підтвердила «Детектору медіа» цю інформацію.

«Так, ми системно закриваємо в’їзд російським пропагандистам. Для цих останніх заборона діє ще з 2016 року», - зазначила вона.

Як повідомляє кореспондент ДМ, під час експертної конференції ОБСЄ «Посилення свободи і плюралізму ЗМІ в Україні під час конфлікту в Україні та навколо неї», що проходить сьогодні, 26 червня, в Києві, представник МЗС РФ Максим Буякевич заявив, що представник ОБСЄ зі свободи медіа Арлем Дезір засудив рішення української влади не пустити в Україну двох російських журналістів, які мали брати участь у конференції, - Євгена Примакова і Полу Слієр. Водночас публічно пан Дезір це рішення української влади ніяк не коментував. Згодом стало відомо, що представник ОБСЄ висловив жаль з цього приводу в своєму Twitter.

Як повідомляв «Детектор медіа», Президент Петро Порошенко зняв заборону на в’їзд в Україну російському омбудсмену Тетяні Москальковій, аби вона могла відвідати утримуваних в Україні росіян.

«У Москалькової знята заборона на в’їзд в Україну, яка була через те, що вона порушувала порядок в’їзду в Крим. Тепер заборона знята і вона може безпрецедентно приїжджати в Україну», - розповіла Людмила Денісова. За словами українського омбудсмена, про це вона просила особисто президента України Петра Порошенко і той виконав прохання.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY