У Києві відкрився 47-й кінофестиваль «Молодість» (ВІДЕО)

У Києві відкрився 47-й кінофестиваль «Молодість» (ВІДЕО)

27 Травня 2018
3005
27 Травня 2018
23:32

У Києві відкрився 47-й кінофестиваль «Молодість» (ВІДЕО)

3005
Урочиста церемонія відкриття Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» відбулася під відкритим небом на Поштовій площі.
У Києві відкрився 47-й кінофестиваль «Молодість» (ВІДЕО)
У Києві відкрився 47-й кінофестиваль «Молодість» (ВІДЕО)

Сьогодні, 27 травня, стартував 47-й кінофестиваль «Молодість», який триватиме до 3 червня. Церемонію відкриття транслювали наживо на фейсбук-сторінці фестивалю. 

Цього року в 6 конкурсних та 10 позаконкурсних програмах буде показано понад 200 стрічок із різних країн світу.

Головний приз фестивалю – статуетка «Скіфський олень» та десять тисяч доларів. Переможців буде обрано в кожній з конкурсних програм: серед студентських фільмів, повнометражних фільмів, короткометражних і національних, фільмів програми «Сонячний зайчик» та Teen Spirit.

Також буде вручено приз глядацьких симпатій, приз журі асоціації кінопреси FIPRESCI, приз екуменічного журі та приз за внесок у світове кіномистцество.

Із привітальним словом на церемонії відкриття виступили президент фестивалю Андрій Халпахчі, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, міністр культури Євген Нищук, мер Києва Віталій Кличко.

Під час відкриття фестивалю «Молодість» присутні підняли вгору аркуші з надписом #FreeSentsov, виражаючи таким чином підтримку українському режисерові Олегу Сенцову, який незаконно ув’язнений у РФ.

Ведучими церемонії відкриття стали режисерка Антоніна Ноябрьова, продюсерка Вікторія Трофіменко, актори В’ячеслав Довженко, Роман Луцький.

Після урочистої церемонії розпочався показ фільму-відкриття фестивалю «Обличчя/Рило» польскої режисерки Малгожати Шумовської. Стрічка здобула головний приз журі Берлінського кінофестивалю – «Срібного ведмедя».

Фоторепортаж із церемонія відкриття «Молодості» читайте на «Детекторі медіа» найближчим часом.

Нагадаємо, відтепер фестиваль «Молодість» проходитиме у травні замість традиційного жовтня.Які фільми з програми нинішнього фестивалю радять до перегляду українські кінознавці, читайте в матеріалі «47-ма Молодість. Що дивитися і чому».

Програма фестивалю – тут. Програма «Майстерні талантів», що пройде в рамках фестивалю, – тут.

Стежте за новинами кінофестивалю на «Детекторі медіа» за тегом Молодість.

 

Фото: Лілія Зінченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3005
Читайте також
05.06.2018 11:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 380
03.06.2018 11:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
3 067
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду