detector.media
27.05.2018 23:32
У Києві відкрився 47-й кінофестиваль «Молодість» (ВІДЕО)
У Києві відкрився 47-й кінофестиваль «Молодість» (ВІДЕО)
Урочиста церемонія відкриття Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» відбулася під відкритим небом на Поштовій площі.

Сьогодні, 27 травня, стартував 47-й кінофестиваль «Молодість», який триватиме до 3 червня. Церемонію відкриття транслювали наживо на фейсбук-сторінці фестивалю. 

Цього року в 6 конкурсних та 10 позаконкурсних програмах буде показано понад 200 стрічок із різних країн світу.

Головний приз фестивалю – статуетка «Скіфський олень» та десять тисяч доларів. Переможців буде обрано в кожній з конкурсних програм: серед студентських фільмів, повнометражних фільмів, короткометражних і національних, фільмів програми «Сонячний зайчик» та Teen Spirit.

Також буде вручено приз глядацьких симпатій, приз журі асоціації кінопреси FIPRESCI, приз екуменічного журі та приз за внесок у світове кіномистцество.

Із привітальним словом на церемонії відкриття виступили президент фестивалю Андрій Халпахчі, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, міністр культури Євген Нищук, мер Києва Віталій Кличко.

Під час відкриття фестивалю «Молодість» присутні підняли вгору аркуші з надписом #FreeSentsov, виражаючи таким чином підтримку українському режисерові Олегу Сенцову, який незаконно ув’язнений у РФ.

Ведучими церемонії відкриття стали режисерка Антоніна Ноябрьова, продюсерка Вікторія Трофіменко, актори В’ячеслав Довженко, Роман Луцький.

Після урочистої церемонії розпочався показ фільму-відкриття фестивалю «Обличчя/Рило» польскої режисерки Малгожати Шумовської. Стрічка здобула головний приз журі Берлінського кінофестивалю – «Срібного ведмедя».

Фоторепортаж із церемонія відкриття «Молодості» читайте на «Детекторі медіа» найближчим часом.

Нагадаємо, відтепер фестиваль «Молодість» проходитиме у травні замість традиційного жовтня.Які фільми з програми нинішнього фестивалю радять до перегляду українські кінознавці, читайте в матеріалі «47-ма Молодість. Що дивитися і чому».

Програма фестивалю – тут. Програма «Майстерні талантів», що пройде в рамках фестивалю, – тут.

Стежте за новинами кінофестивалю на «Детекторі медіа» за тегом Молодість.

 

Фото: Лілія Зінченко

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY