У Тбілісі розпочався фестиваль українського кіно «Україна у фокусі»

У Тбілісі розпочався фестиваль українського кіно «Україна у фокусі»

27 Квітня 2018
1705
27 Квітня 2018
19:35

У Тбілісі розпочався фестиваль українського кіно «Україна у фокусі»

1705
У рамках цьогорічного фестивалю буде представлено дев'ять сучасних українських фільмів.
У Тбілісі розпочався фестиваль українського кіно «Україна у фокусі»
У Тбілісі розпочався фестиваль українського кіно «Україна у фокусі»

У Тбілісі розпочався фестиваль українського кіно «Україна у фокусі» («Ukraine in Focus»). Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

Відкриття кінофоруму відбулося показом словацько-українського трилера «Межа» режисера Петера Беб'яка про контрабанду на кордоні між Україною та Словаччиною. Світова прем'єра стрічки відбулася 3 липня 2017 році на 52-му Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, де вона брала участь в конкурсній програмі та здобула Приз за найкращу режисерську роботу. Фільм був висунутий Словаччиною на здобуття премії «Оскар» в номінації «Кращий фільм іноземною мовою».

У рамках цьогорічного фестивалю «Україна у фокусі» буде представлено дев'ять сучасних українських фільмів.

Покази українських фільмів триватимуть до 29 квітня в тбіліському кінотеатрі «Амірані». Відвідувачі зможуть переглянути стрічки українського режисера Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги» та «Чужа молитва», фільм-фентезі режисера Юрія Ковальова «Сторожова застава», психологічну драму Марини Степанської «Стрімголов». Закриє фестиваль кінокомедія «DZIDZIO Контрабас» українського режисера Олега Борщевського.

Окремий фестивальний день буде присвячений показу українських стрічок короткого метру: «День незалежності» режисера Тоні Ноябрьової, «Випуск ‚97» Павла Острикова, «Бузок» Катерини Горностай і «Листопад» Марії Кондакової.

Нагадаємо, цьогоріч Україна організує показ своїх фільмів на восьми кінофестивалях.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1705
Читайте також
13.04.2018 15:54
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 263
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду