ПАРЄ ухвалила другу поспіль резолюцію про боротьбу з інформаційними атаками

ПАРЄ ухвалила другу поспіль резолюцію про боротьбу з інформаційними атаками

27 Квітня 2018
1443
27 Квітня 2018
09:56

ПАРЄ ухвалила другу поспіль резолюцію про боротьбу з інформаційними атаками

1443
Парламентська асамблея ради Європи ухвалила резолюцію щодо протидії гібридній війні.
ПАРЄ ухвалила другу поспіль резолюцію про боротьбу з інформаційними атаками
ПАРЄ ухвалила другу поспіль резолюцію про боротьбу з інформаційними атаками

Про це написав на своїй сторінці у Facebook віце-президент ПАРЄ, голова української делегації Володимир Ар’єв, який, за його словами, був співдоповідачем у цьому питанні і готував документ за участю зокрема Євгена Федченка, Євгена Магди та Jakub Kalenský.

«Асамблея послалася на дії Росії проти України та історію з Даєш (ІДІЛ – ред.) та закликала протидіяти всім проявам гібридної війни, в тому числі ліквідувати юридичні прогалини та координувати зусилля у протидії цьому новому явищу», — написав пан Ар’єв.

«Асамблея із занепокоєнням відзначає, що сьогодні держави все частіше стикаються з явищем «гібридної війни», що створює новий тип загрози на основі поєднання військових та невійськових засобів, таких як кібератаки, кампанії масової дезінформації, в тому числі фальшиві новини, зокрема в соціальних мережах, порушення комунікацій та інших мереж та багато інших, - процитував він документ. - …Гібридна війна може дестабілізувати і підірвати цілі суспільства і спричинити численні жертви. Все ширше використання цих нових тактик, особливо в поєднанні, викликає занепокоєння щодо адекватності існуючих правових норм».

«Асамблея також висловлює глибоку стурбованість з приводу численних випадків масових кампаній з дезінформації, спрямованих на підрив безпеки, громадського порядку та мирних демократичних процесів. Існує надзвичайно важлива потреба у розробці інструментів для захисту демократії від «інформаційної зброї», зберігаючи при цьому свободу слова та свободу засобів масової інформації», - додав пан Ар’єв ще одну цитату.

Як повідомляв «Детектор медіа», цього тижня у Парламентській Асамблеї Ради Європи підтримали протидію російській пропаганді на рівні Євросоюзу та рекомендували країнам-членам Ради Європи заснувати органи для відстежування дезінформації та фейків. 

«Асамблея підтверджує свою підтримку рішенню Європейської Ради 2015 про боротьбу з потоком дезінформації та відвертої неправди, що походять із засобів масової інформації та онлайн-аккаунтів у Російській Федерації, шляхом створення Спеціальної групи «East StratCom», — йдеться у тексті резолюції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1443
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду