detector.media
27.04.2018 09:56
ПАРЄ ухвалила другу поспіль резолюцію про боротьбу з інформаційними атаками
ПАРЄ ухвалила другу поспіль резолюцію про боротьбу з інформаційними атаками
Парламентська асамблея ради Європи ухвалила резолюцію щодо протидії гібридній війні.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook віце-президент ПАРЄ, голова української делегації Володимир Ар’єв, який, за його словами, був співдоповідачем у цьому питанні і готував документ за участю зокрема Євгена Федченка, Євгена Магди та Jakub Kalenský.

«Асамблея послалася на дії Росії проти України та історію з Даєш (ІДІЛ – ред.) та закликала протидіяти всім проявам гібридної війни, в тому числі ліквідувати юридичні прогалини та координувати зусилля у протидії цьому новому явищу», — написав пан Ар’єв.

«Асамблея із занепокоєнням відзначає, що сьогодні держави все частіше стикаються з явищем «гібридної війни», що створює новий тип загрози на основі поєднання військових та невійськових засобів, таких як кібератаки, кампанії масової дезінформації, в тому числі фальшиві новини, зокрема в соціальних мережах, порушення комунікацій та інших мереж та багато інших, - процитував він документ. - …Гібридна війна може дестабілізувати і підірвати цілі суспільства і спричинити численні жертви. Все ширше використання цих нових тактик, особливо в поєднанні, викликає занепокоєння щодо адекватності існуючих правових норм».

«Асамблея також висловлює глибоку стурбованість з приводу численних випадків масових кампаній з дезінформації, спрямованих на підрив безпеки, громадського порядку та мирних демократичних процесів. Існує надзвичайно важлива потреба у розробці інструментів для захисту демократії від «інформаційної зброї», зберігаючи при цьому свободу слова та свободу засобів масової інформації», - додав пан Ар’єв ще одну цитату.

Як повідомляв «Детектор медіа», цього тижня у Парламентській Асамблеї Ради Європи підтримали протидію російській пропаганді на рівні Євросоюзу та рекомендували країнам-членам Ради Європи заснувати органи для відстежування дезінформації та фейків. 

«Асамблея підтверджує свою підтримку рішенню Європейської Ради 2015 про боротьбу з потоком дезінформації та відвертої неправди, що походять із засобів масової інформації та онлайн-аккаунтів у Російській Федерації, шляхом створення Спеціальної групи «East StratCom», — йдеться у тексті резолюції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY