У Великобританії покажуть український фільм «Будинок "Слово"»

У Великобританії покажуть український фільм «Будинок "Слово"»

28 Березня 2018
1467
28 Березня 2018
13:34

У Великобританії покажуть український фільм «Будинок "Слово"»

1467
29 квітня у кінотеатрі Bertha DocHouse відбудеться британська прем’єра створеного за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) документального фільму «Будинок "Слово"»
У Великобританії покажуть український фільм «Будинок "Слово"»
У Великобританії покажуть український фільм «Будинок "Слово"»

Про це повідомляє Держкіно.

«Ми дуже раді, що британська публіка матиме нагоду побачити стрічку. Цей документальний трилер про «Розстріляне відродження» 30-их років повертає втрачені пласти української культурної історії, допомагає зрозуміти зв’язок між паралельними кампаніями терору, які були розгорнуті проти України сталінською владою, перекидає місток до сьогодення з його дискусіями про творення нової української ідентичності», – прокоментувала директор Українського інституту у Лондоні Марина Песенті.

За повідомленням Деркжіно, єдиний в Британії кінотеатр, який спеціалізується на показі винятково дoкументального кіно, відібрав «Будинок Слово» у програму тижневого показу «Натхненні фільми про авторів, художників та шукачів пригод». Показ картини буде здійснюватися за підтримки Українського інституту в Лондоні

Зазначено, що після закінчення фільму відбудеться дискусія за участі Вільяма Блекера – викладача теорії української культури та літератури в Британії.

Міжнародним дистрибутором кінострічки став сейлз-агент Journeyman pictures.

Нагадаємо, сценаристи стрічки – Тарас Томенко та Любов Якимчук, режисер – Тарас Томенко. Продюсерами фільму є Юлія Чернявська і Олег Щербина.

У грудні Держкіно уклало з компанією «Фреш Продакшн Ю Ей» контракт про надання державної фінансової підтримки художньому фільму. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 30,2 млн грн. є половиною від загальної вартості виробництва. 

У широкий український прокат фільм вийшов 9 листопада. Світова прем'єра «Будинку "Слово"» пройшла у рамках 33-го Варшавського кінофестивалю.

Завершення виробництва художнього фільму заплановане на 2019-й рік.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1467
Читайте також
16.11.2017 15:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
6 936
09.11.2017 10:44
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
6 903
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду