detector.media
28.03.2018 13:34
У Великобританії покажуть український фільм «Будинок "Слово"»
У Великобританії покажуть український фільм «Будинок "Слово"»
29 квітня у кінотеатрі Bertha DocHouse відбудеться британська прем’єра створеного за підтримки Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) документального фільму «Будинок "Слово"»

Про це повідомляє Держкіно.

«Ми дуже раді, що британська публіка матиме нагоду побачити стрічку. Цей документальний трилер про «Розстріляне відродження» 30-их років повертає втрачені пласти української культурної історії, допомагає зрозуміти зв’язок між паралельними кампаніями терору, які були розгорнуті проти України сталінською владою, перекидає місток до сьогодення з його дискусіями про творення нової української ідентичності», – прокоментувала директор Українського інституту у Лондоні Марина Песенті.

За повідомленням Деркжіно, єдиний в Британії кінотеатр, який спеціалізується на показі винятково дoкументального кіно, відібрав «Будинок Слово» у програму тижневого показу «Натхненні фільми про авторів, художників та шукачів пригод». Показ картини буде здійснюватися за підтримки Українського інституту в Лондоні

Зазначено, що після закінчення фільму відбудеться дискусія за участі Вільяма Блекера – викладача теорії української культури та літератури в Британії.

Міжнародним дистрибутором кінострічки став сейлз-агент Journeyman pictures.

Нагадаємо, сценаристи стрічки – Тарас Томенко та Любов Якимчук, режисер – Тарас Томенко. Продюсерами фільму є Юлія Чернявська і Олег Щербина.

У грудні Держкіно уклало з компанією «Фреш Продакшн Ю Ей» контракт про надання державної фінансової підтримки художньому фільму. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 30,2 млн грн. є половиною від загальної вартості виробництва. 

У широкий український прокат фільм вийшов 9 листопада. Світова прем'єра «Будинку "Слово"» пройшла у рамках 33-го Варшавського кінофестивалю.

Завершення виробництва художнього фільму заплановане на 2019-й рік.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY