detector.media
22.03.2018 19:18
Нацрада перевірить ZIK через мовлення в дні пам’яті
Нацрада перевірить ZIK через мовлення в дні пам’яті
22 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK (ТОВ «ТРК “Нові комунікації”») за його цифровою ефірною ліцензією через виявлені ознаки порушення Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.

Під час моніторингу Нацрада виявила, що телеканал не дотримався цих правил у День героїв Небесної сотні 20 лютого та день пам’яті 75-х роковин з часу Корюківської трагедії 1 березня. За даними Нацради, ZIK почав поширювати інформацію про дні пам’яті тільки із 7:00, тоді як правила вимагають інформувати про день пам’яті мінімум раз на дві години з початку доби.

Нагадаємо, у день пам`яті мовники зобов’язані внести до сітки мовлення такі зміни:

Нагадаємо, 21 грудня 2017 року Нацрада оголосила попередження телеканалам «ПравдаТУТ» і NewsOne та місцевій львівській радіостанції «Незалежність» за порушення Правил ведення мовлення в дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті 21 і 27 жовтня.

18 січня Нацрада оголосила попередження телеканалу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією (юридична особа – ТОВ «ТРК “112-ТВ”») через порушення Правил ведення мовлення в День пам'яті голодоморів 25 листопада.

22 лютого Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через мовлення в День пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY