Схвалено проект Держспецзв’язку щодо блокування заборонених російських інтернет-ресурсів

Схвалено проект Держспецзв’язку щодо блокування заборонених російських інтернет-ресурсів

22 Лютого 2018
2892
22 Лютого 2018
14:17

Схвалено проект Держспецзв’язку щодо блокування заборонених російських інтернет-ресурсів

2892
Національна комісія з питань зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) схвалила проект постанови Кабінету Міністрів України, розроблений Держспецзв'язком (виконує функцію адміністратора в сфері телекому) щодо блокування заборонених російських інтернет-ресурсів
Схвалено проект Держспецзв’язку щодо блокування заборонених російських інтернет-ресурсів
Схвалено проект Держспецзв’язку щодо блокування заборонених російських інтернет-ресурсів

Про це повідомляє «Ліга.Бізнес».

Як зазначає видання, оператори мають здійснювати блокування сайтів по доменних іменах і відповідним їм IP-адресам.

Видання також повідомляє, що Держспецзв'язку визначилося з тим, як моніторити виконання операторами блокування. Зокрема відомство має купити спеціальну техніку, яка буде стежити за тим, як провайдери блокують сайти. Згідно з проектом, на це буде виділено 3,5 млн грн.

«Держспецзв'язку та СБУ повинні встановити спецзасоби на мережах, які мають з'єднання з мережами інших держав», – зазначає видання.

Нагадаємо, що 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності, й інтернет-провайдери почали обмежувати доступ до вказаних в указі ресурсів.

Наприкінці травня 2017 року заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін повідомив «Детектору медіа», що Експертна рада МІП передала СБУ список із 20 інтернет-ресурсів з антиукраїнським контентом, які можуть бути заблоковані згідно з Доктриною інформаційної безпеки України. Але список не розголошувався.

19 червня Міністерство інформаційної політики оприлюднило перелік сайтів, переданий до СБУ для можливого блокування. До переліку потрапили 20 інтернет-ресурсів: rusvesna.su, rusnext.ru, news-front.info, novorosinform.org, nahnews.org, antifashist.com, antimaydan.info, lug-info.com, novorossia.today, comitet.su, novoross.info, freedom.kiev.ua, politnavigator.net, odnarodyna.org, zasssr.info, ruspravda.info, on-line.lg.ua, ruscrimea.ru, c-pravda.ru, 1tvcrimea.ru.

У березні 2017 року міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив «Детектору медіа», що антиукраїнські сайти має закривати суд за результатами моніторингу МІПу та аналізу СБУ й Експертної ради.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2892
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду