detector.media
22.02.2018 14:17
Схвалено проект Держспецзв’язку щодо блокування заборонених російських інтернет-ресурсів
Схвалено проект Держспецзв’язку щодо блокування заборонених російських інтернет-ресурсів
Національна комісія з питань зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) схвалила проект постанови Кабінету Міністрів України, розроблений Держспецзв'язком (виконує функцію адміністратора в сфері телекому) щодо блокування заборонених російських інтернет-ресурсів

Про це повідомляє «Ліга.Бізнес».

Як зазначає видання, оператори мають здійснювати блокування сайтів по доменних іменах і відповідним їм IP-адресам.

Видання також повідомляє, що Держспецзв'язку визначилося з тим, як моніторити виконання операторами блокування. Зокрема відомство має купити спеціальну техніку, яка буде стежити за тим, як провайдери блокують сайти. Згідно з проектом, на це буде виділено 3,5 млн грн.

«Держспецзв'язку та СБУ повинні встановити спецзасоби на мережах, які мають з'єднання з мережами інших держав», – зазначає видання.

Нагадаємо, що 15 травня Президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення РНБО «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», які передбачають блокування Mail.ru, «Яндекса», соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники». Крім того, суттєво розширено коло російських телерадіокомпаній, IT-компаній і виробників програмного забезпечення, які потрапили під обмеження. 17 травня після офіційної публікації указ набув чинності, й інтернет-провайдери почали обмежувати доступ до вказаних в указі ресурсів.

Наприкінці травня 2017 року заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін повідомив «Детектору медіа», що Експертна рада МІП передала СБУ список із 20 інтернет-ресурсів з антиукраїнським контентом, які можуть бути заблоковані згідно з Доктриною інформаційної безпеки України. Але список не розголошувався.

19 червня Міністерство інформаційної політики оприлюднило перелік сайтів, переданий до СБУ для можливого блокування. До переліку потрапили 20 інтернет-ресурсів: rusvesna.su, rusnext.ru, news-front.info, novorosinform.org, nahnews.org, antifashist.com, antimaydan.info, lug-info.com, novorossia.today, comitet.su, novoross.info, freedom.kiev.ua, politnavigator.net, odnarodyna.org, zasssr.info, ruspravda.info, on-line.lg.ua, ruscrimea.ru, c-pravda.ru, 1tvcrimea.ru.

У березні 2017 року міністр інформаційної політики Юрій Стець повідомив «Детектору медіа», що антиукраїнські сайти має закривати суд за результатами моніторингу МІПу та аналізу СБУ й Експертної ради.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY