Держкомтелерадіо заборонив книгу Поклонської про «любов до Батьківщини» і ще 136 видань

Держкомтелерадіо заборонив книгу Поклонської про «любов до Батьківщини» і ще 136 видань

14 Лютого 2018
1580
14 Лютого 2018
10:16

Держкомтелерадіо заборонив книгу Поклонської про «любов до Батьківщини» і ще 136 видань

1580
Державний комітет телебачення та радіомовлення України вніс до переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини, 137 книг, у тому числі книгу екс-прокурора Криму Наталії Поклонської «Відданість вірі й Батьківщині»
Держкомтелерадіо заборонив книгу Поклонської про «любов до Батьківщини» і ще 136 видань
Держкомтелерадіо заборонив книгу Поклонської про «любов до Батьківщини» і ще 136 видань

Із повним переліком можна ознайомитися на сайті відомства. 

До списку внесено 135 російських книг, а також два видання з окремих районів Донецької та Луганської областей.

До переліку потрапили книги таких авторів, як Захар Прилєпін, Олександр Дугін, Сергій Доренко, Едуард Лімонов, Павло Губарєв, Сергій Глазьєв, Анатолій Вассерман тощо.

Зокрема до літератури антиукраїнського змісту віднесено книги Андрія Дикого «Неизвращенная история Украины-Руси», Геннадія Дубового «Рыцари Новороссии. Хроники корреспондента легендарного Моторолы», «Украина между Западом и Востоком: Хроники Евромайдана» Васілія Пихоровича, «Командарм Игорь Стрелков» Міхаіла Полікарпова, «Украина в крови. Бандеровский геноцид» Георгія Савицького, «Как натравить Украину на Россию. Миф о «Сталинском Голодоморе» Юрія Мухіна та інші.

Як повідомлялося, наприкінці січня Наталія Поклонська випустила мемуари під назвою «Відданість вірі й Батьківщині». На презентації видання в Москві гості звинуватили автора в плагіаті й відсутності прав на публікацію інтерв'ю, інформують «Крим.Реалії».

До анексії Криму Наталія Поклонська працювала в органах прокуратури України. Нині вона депутат Державної думи Росії. Вибори, які влаштувала Росія на анексованому півострові, не визнали ні Україна, ні Захід.

В Україні щодо Наталії Поклонської порушили дві кримінальні справи - про державну зраду і про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу. Вона також перебуває в санкційних списках ЄС і ще низки окремих країн, зокрема Австралії, Швейцарії, Ліхтенштейну й Норвегії.

Як повідомляв «Детектор медіа», станом на 5 лютого 2018 року Держкомтелерадіо надав суб’єктам господарювання дозволи на ввезення з держави-агресора, а також з тимчасово окупованих територій майже 9 тисяч найменувань видавничої продукції. Водночас надано 257 відмов у видачі дозволів, з них 28 – на підставі негативних висновків експертної ради Держкомтелерадіо у зв’язку з невідповідністю видань критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. 

Нагадаємо, що 1 січня 2017 року набув чинності «Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту».

А 15 грудня 2017 року набув чинності зареєстрований у Міністерстві юстиції України наказ Держкомтелерадіо «Про затвердження Порядку накладення Державним комітетом телебачення і радіомовлення України адміністративно-господарських штрафів».

Таким чином завершено створення правового механізму реалізації повноважень Держкомтелерадіо, визначених Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту», повідомляв Держкомтелерадіо.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 17 січня 2018 року одноголосно рекомендував парламенту схвалити проекти щодо податку і мита на видавничу продукцію держави-агресора.

Фото: «Україна Молода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1580
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду