Порошенко заявив щодо ситуації навколо «1+1», що втручання у журналістську діяльність неприпустиме

Порошенко заявив щодо ситуації навколо «1+1», що втручання у журналістську діяльність неприпустиме

9 Лютого 2018
1615
9 Лютого 2018
19:02

Порошенко заявив щодо ситуації навколо «1+1», що втручання у журналістську діяльність неприпустиме

1615
Президент України Петро Порошенко назвав неприпустимими дії, які можуть сприйматися як втручання в професійну діяльність журналістів каналу «1+1».
Порошенко заявив щодо ситуації навколо «1+1», що втручання у журналістську діяльність неприпустиме
Порошенко заявив щодо ситуації навколо «1+1», що втручання у журналістську діяльність неприпустиме

Про це написав прес-секретар глави держави Святослав Цеголко в Facebook.

«Після повернення з Австрії обговорив з Президентом ситуацію, що склалася довкола журналістів каналу "1+1". Позиція Президента однозначна: будь-які дії, які можуть сприйматися журналістами як втручання у їх професійну діяльність, неприпустимі»,  - написав він.

Нагадаємо, 6 вересня 2017 року стало відомо, що у справі про розкрадання коштів у «Приватбанку» Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури України здійснити огляд будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість», де з 2012 року розташовані офіси «1+1 медіа». У медіагрупі це розцінили як спробу тиску.

12 вересня група «1+1 медіа» заявила, що Національний банк України (НБУ) планує до 25 вересня провести відчуження будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість» по вул. Кирилівській, 23 у Києві, де розташовані офіси «1+1 медіа», через те, що ця нерухомість перебуває в якості заставного майна по процедурі рефінансування «Приватбанку». Медіагрупа звернулася до Міністерства внутрішніх справ (МВС) з проханням забезпечити охорону будівлі.

Група «1+1 медіа» стверджувала, що від ТОВ «Поділ Нерухомість» вимагали сплати усю суму кредиту – 4,4 млрд грн.  Як зазначають у медіагрупі, оціночна вартість будівлі, відповідно до договору іпотеки, складає 258 млн грн.  «1+1 медіа» повідомляла, що медіагрупа сплатила оренду до березня 2018 року та звернулась до НБУ з проханням прояснити ситуацію щодо подальшої оренди.

12 вересня НБУ заявив, що не звертався до ТОВ «Поділ Нерухомість» із вимогою звільнити приміщення від орендаря, яким є ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія 1+1».

13 вересня ТОВ «Поділ Нерухомість» поінформувало, що арешт судом будівлі по вул. Кирилівській, 23 у Києві, де розташовані офіси «1+1 медіа», не вплине на оренду цих приміщень медіагрупою.

Нагадаємо, 8 лютого медіахолдинг «1+1 медіа» повідомив, що у їх розпорядженні опинився начебто запит Національного банку України, адресований в.о. голови правління «Приватбанку» з проханням надати виписки з банківських рахунків співробітників медіахолдингу. У медіагрупі заявили, що «розглядаєють цей запит як прямий тиск з боку вищого керівництва країни і спроби політичного переслідування напередодні виборів».

У відповідь на запит «Детектора медіа» Національний банк України повідомив, що зробив понад 70 запитів щодо рахунків понад 200 юридичних осіб, а також осіб, які пов’язані або можуть бути пов’язані з ними. Оприлюднений «1+1 медіа» запит до «Приватбанку» щодо рахунків співробітників медіахолдингу НБУ назвав «спробою маніпуляції громадською думкою з метою тиску на Національний банк та впливу на хід розслідування шахрайських дій в ПАТ КБ "Приватбанк" до націоналізації».

9 лютого у «1+1 медіа» повідомляють, що Національний банк України (НБУ) у запиті до «Приватбанку», в якому просив доступ до рахунків співробітників холдингу, використав несправжні прізвища топ-менеджменту та телеведучих. «1+1 медіа» вимагає від НБУ роз’яснень причин та логіки формування таких списків.

У Національному банку України (НБУ) заявили, що запит до «Приватбанку» щодо рахунків співробітників холдингку, ймовірно не є офіційним і виглядає як чернетка. Нацбанк проведе розслідування і застосує відповідні санкції до джерела витоку інформації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1615
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду