Вінницьке КП відмовилося відповідати на запит щодо закупівлі м’ясопродуктів

Вінницьке КП відмовилося відповідати на запит щодо закупівлі м’ясопродуктів

2 Лютого 2018
1397
2 Лютого 2018
14:54

Вінницьке КП відмовилося відповідати на запит щодо закупівлі м’ясопродуктів

1397
Комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» відмовив ГО «Філософія серця» у відповіді на запит, де вона просила надати копії договорів на закупівлю м’яса та м’ясопродуктів, звіти про які було опубліковано з системі Prozorro
Вінницьке КП відмовилося відповідати на запит щодо закупівлі м’ясопродуктів
Вінницьке КП відмовилося відповідати на запит щодо закупівлі м’ясопродуктів

Про це повідомляє «Доступ до правди».

«КП “Вінницяоблводоканал” відмовляє в задоволенні запиту на отримання публічної інформації, оскільки не є розпорядником запитуваної інформації в розумінні цілей Закону України “Про доступ до публічної інформації”», –  ідеться у відповіді.

Відмову КП обґрунтувало тим, що відповідно до пункту 4 частини першої ст. 13 Закону України «Про доступ до публічної інформації» КП «Вінницяоблводоканал» визнається розпорядником інформації для цілей цього Закону, як суб'єкт господарювання, який займає домінуюче становище на ринку, і є природною монополією, - стосовно інформації щодо умов постачання товарів, послуг та цін на них. Також на комунальному підприємстві вважають, що предмет запиту не становить суспільного інтересу.

Запитувачка з ГО «Філософія серця» Юлія Грига посилається на п. 6 ст. 5, згідно з якою не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів.

Пані Грига має намір відстоювати своє право на доступ у суді, а також поцікавитися у КП «Вінниицяоблводоканал» щодо закупівлі через систему Prozorro риби та морозива.

Раніше комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» на надало цій же запитувачці відповідь щодо контрагентів підриємства.

Нагадаємо, офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини склав 614 протоколів на посадових осіб органів державної влади й органів місцевого самоврядування за порушення права на доступ до інформації й права на звернення у 2017 році. Всі протоколи й матеріали справ були спрямовані в місцеві суди для подальшого розгляду.

За даними дослідження ІМІ, у 2017 році на неокупованій території України зафіксовано 276 випадки порушень свободи слова.

Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюкповідомила, що кількість відмов на запити у наданні публічної інформації зросла у 2017 році року вдвічі.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1397
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду