detector.media
02.02.2018 14:54
Вінницьке КП відмовилося відповідати на запит щодо закупівлі м’ясопродуктів
Вінницьке КП відмовилося відповідати на запит щодо закупівлі м’ясопродуктів
Комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» відмовив ГО «Філософія серця» у відповіді на запит, де вона просила надати копії договорів на закупівлю м’яса та м’ясопродуктів, звіти про які було опубліковано з системі Prozorro

Про це повідомляє «Доступ до правди».

«КП “Вінницяоблводоканал” відмовляє в задоволенні запиту на отримання публічної інформації, оскільки не є розпорядником запитуваної інформації в розумінні цілей Закону України “Про доступ до публічної інформації”», –  ідеться у відповіді.

Відмову КП обґрунтувало тим, що відповідно до пункту 4 частини першої ст. 13 Закону України «Про доступ до публічної інформації» КП «Вінницяоблводоканал» визнається розпорядником інформації для цілей цього Закону, як суб'єкт господарювання, який займає домінуюче становище на ринку, і є природною монополією, - стосовно інформації щодо умов постачання товарів, послуг та цін на них. Також на комунальному підприємстві вважають, що предмет запиту не становить суспільного інтересу.

Запитувачка з ГО «Філософія серця» Юлія Грига посилається на п. 6 ст. 5, згідно з якою не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів.

Пані Грига має намір відстоювати своє право на доступ у суді, а також поцікавитися у КП «Вінниицяоблводоканал» щодо закупівлі через систему Prozorro риби та морозива.

Раніше комунальне підприємство «Вінницяоблводоканал» на надало цій же запитувачці відповідь щодо контрагентів підриємства.

Нагадаємо, офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини склав 614 протоколів на посадових осіб органів державної влади й органів місцевого самоврядування за порушення права на доступ до інформації й права на звернення у 2017 році. Всі протоколи й матеріали справ були спрямовані в місцеві суди для подальшого розгляду.

За даними дослідження ІМІ, у 2017 році на неокупованій території України зафіксовано 276 випадки порушень свободи слова.

Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюкповідомила, що кількість відмов на запити у наданні публічної інформації зросла у 2017 році року вдвічі.

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY