Гройсман заявляє, що підтримуватиме свободу слова й відкритий для ЗМІ

Гройсман заявляє, що підтримуватиме свободу слова й відкритий для ЗМІ

22 Грудня 2017
1484
22 Грудня 2017
17:58

Гройсман заявляє, що підтримуватиме свободу слова й відкритий для ЗМІ

1484
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що сприятиме свободі слова в Україні та виступив проти блокування ЗМІ.
Гройсман заявляє, що підтримуватиме свободу слова й відкритий для ЗМІ
Гройсман заявляє, що підтримуватиме свободу слова й відкритий для ЗМІ

На цьому він наголосив під час своєї підсумкової прес-конференції, повідомляє «Укрінформ».

«Абсолютний прихильник свободи слова і завжди це підтримував і буду підтримувати. Я завжди відкритий до спілкування з засобами масової інформації», - підкреслив прем'єр-міністр.

Він також заявив, що блокування діяльності засобів масової інформації, незалежно від форми їх власності, є проявом дикунства, і в Україні такого бути не повинно.

«Я вважаю, що будь-яке блокування засобів масової інформації є дикунством. І вважаю, що таких проявів в Україні не має бути», - заявив Володимир Гройсман.

Як повідомляв «Детектор медіа», в неділю, 3 грудня, телеканал NewsOne заявив, що невідомі розвантажили мішки біля офісу каналу у Києві й почали ними блокувати в’їзд до каналу. Такі дії невідомих телеканал пов’язав із трансляцією маршу за так званий «народний імпічмент» президента України Петра Порошенка.

Активісти заявили, що їх не влаштовують висловлювання народного депутата, власника телеканалу Євгена Мураєва і політика каналу та наголосили, що акція має мирних характер. Раніше у прямому ефірі політичного ток-шоу «Український формат» на телеканалі NewsOne нардеп Євген Мураєв, який є власником каналу, відповідаючи на запитання колеги по Верховній Раді Світлани Заліщук про події Революції Гідності, назвав їх «державним переворотом».

Президент України Петро Порошенко вважає, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення (Нацрада) має більш ефективно здійснювати регулювання медіапростору.

6 грудня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики обговорить питання блокування телеканалу NewsOne. Про це повідомила голова Комітету Вікторія Сюмар.

В  Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляють, що занепокоєні ситуацією з умисним блокуванням входу в будівлю телеканалу NewsOne в Києві.

Заступник начальника слідчого управління поліції Києва Руслан Дударець повідомив, що за фактом блокування каналу NewsOne відкрито кримінальне провадження.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1484
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду