ВВС Україна назвала переможців премії «Книга року ВВС-2017»

ВВС Україна назвала переможців премії «Книга року ВВС-2017»

15 Грудня 2017
3258
15 Грудня 2017
18:23

ВВС Україна назвала переможців премії «Книга року ВВС-2017»

3258
«Книгою року ВВС-2017» стала збірка оповідань Катерини Калитко «Земля загублених, або маленькі страшні казки», а переможцем у номінації «Дитяча книга року ВВС-2017» обрано книгу Анни Коршунової «Комп і компанія».
ВВС Україна назвала переможців премії «Книга року ВВС-2017»
ВВС Україна назвала переможців премії «Книга року ВВС-2017»

Про це повідомляють організатори премії.

Катерина Калитко та Анна Коршунова отримають винагороду £1000 у гривневому еквіваленті кожна. Видавці двох книг-переможців – «Видавництво Старого Лева» та «Час майстрів» - матимуть право використовувати логотипи «Книги року ВВС» у своїх наступних виданнях.

Говорячи про книгу-переможця в номінації Книга року ВВС-2017, редактор Європейського департаменту Всесвітньої служби ВВС Артем Лісс зазначив: «Теми, яких торкається Катерина Калитко у своїй збірці, особливо актуальні зараз, коли світ здається дедалі більш роз’єднаним. Вона підкреслює важливість зберігати просте вміння людського спілкування, досягати взаєморозуміння між людьми з різним життєвим досвідом, несхожою історією та цінностями».

Світлана Пиркало, радник ЄБРР з питань культури і член журі премії, прокоментувала: «"Комп і Компанія" Анни Коршунової, переможець у категорії Дитяча Книга Року, - це чудова історія про те, як встати із-за комп'ютера і знайти дружбу і пригоди. Вона перегукується з найулюбленішими класичними творами української дитячої літератури. Тільки тоді, коли пірнеш з головою у реальне життя, можна прожити справжнє дитинство, завести справжніх друзів і разом побороти несправедливість - і все це буде весело! Це важливий урок не лише для дітей, але й для їхніх батьків, залежних від соціальних мереж». 

Премії «Читач року-2017» отримали Яна Грицай за рецензію на книгу Володимира Рафєєнка «Довгі часи» та Леся Космовська за рецензію на книгу Олега Чаклуна «Піраміда Синтії». Обидві переможниці отримають у подарунок від ВВС Україна електронні книги.

До журі премії «Книга року ВВС-2017» увійшли: Віра Агеєва, професорка, Національний університет «Києво-Могилянська академія»; Ольга Герасим'юк, журналістка, членкиня Нацради з питань телебачення і радіомовлення; Тарас Лютий, філософ, письменник; Світлана Пиркало, радник з питань культури ЄБРР; Марта Шокало, випускова редакторка ВВС Україна; Віталій Жежера, письменник, журналіст.

Нагадаємо, переможцями щорічної літературної премії «Книга року ВВС» минулих років були:

-2016 – Таня Малярчук «Забуття», Галина Ткачук, «Тринадцять історій у темряві»;

-2015 – Василь Махно «Дім у Бейтінг Голлов», Андрій Бачинський «140 децибелів тиші»;

-2014 - Софія Андрухович «Фелікс Австрія», Катя Штанко «Дракони, вперед!»;

-2013 – Ярослав Мельник «Далекий простір», Мар’яна і Тарас Прохасько «Хто зробить сніг»;

-2012 - Юрій Винничук «Танго смерті», Леся Воронина «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів»;

-2011 - Володимир Рутківський «Cині води»;

-2010 - Сергій Жадан «Ворошиловград»;

-2009 - Іздрик «ТАКЕ»;

-2008 - Люко Дашвар «Молоко з кров’ю»;

-2007 - Володимир Діброва «Андріївський узвіз»;

-2006 - Сергій Жадан «Капітал»;

-2005 - Юрій Винничук «Весняні ігри в осінніх садах».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3258
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду