«ВВС Україна» оголошує про початок конкурсу «Книга року ВВС-2014» і «Дитяча книга року BBC-2014»

«ВВС Україна» оголошує про початок конкурсу «Книга року ВВС-2014» і «Дитяча книга року BBC-2014»

12 Вересня 2014
7874
12 Вересня 2014
19:54

«ВВС Україна» оголошує про початок конкурсу «Книга року ВВС-2014» і «Дитяча книга року BBC-2014»

7874
«ВВС Україна» оголошує про початок конкурсу «Книга року ВВС-2014» і «Дитяча книга року BBC-2014»
«ВВС Україна» оголошує про початок конкурсу «Книга року ВВС-2014» і «Дитяча книга року BBC-2014»

«BBC Україна» оголошує про запуск свого щорічного літературного конкурсу, який відзначає найкращі художні твори українською мовою «Книга року BBC - 2014» і «Дитяча книга року BBC-2014» у партнерстві з культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). На честь десятої річниці нагороди, BBC та ЄБРР також оберуть найкращу Книгу десятиліття ВВС, повідомляє прес-служба «ВВС Україна».

 

За десятирічною традицією, початок процесу відбору для «Книги року ВВС» було оголошено під час щорічного Львівського міжнародного форуму видавців та Літературного фестивалю.

 

До журі конкурсу Книга Року ВВС входять:  Віра Агеєва, професор, Національний університет «Києво-Могилянська академія»; Тарас Федюк, поет; Ольга Герасим'юк, журналіст , перший заступник голови Нацради; Ніна Кур'ята, головний редактор «BBC Україна»; Світлана Пиркало, письменниця, радник з питань культури ЄБРР.

 

Переможець у кожній категорії отримає винагороду £ 1000 в гривневому еквіваленті. Видавці двох книг-переможців матимуть право використовувати логотипи «Книги року ВВС» в наступних виданнях.

 

Видавці можуть подати на конкурс до трьох книг у кожній категорії, і до двох нових книг попередніх переможців. Подані книги мають бути художніми творами українською мовою, опублікованими протягом останніх 12 місяців. Детальні умови конкурсу можна знайти на bbc.ua.

 

«Довгі списки» в кожній категорії обере команда BBC Україна. Журі оберуть «короткі списки» і переможців.

 

Кінцевий термін для подачі творів - 1 жовтня. Переможця оголосять в грудні поточного року.

 

«Підходячи до десятилітньої відмітки, ми пригадуємо дивовижне розмаїття книг, що їх журі оцінювало протягом десяти років, нові імена, які конкурс відкрив для книголюбів, і видавців, які розміщували логотип Книги року на наступних виданнях книг-переможців. Конкурс Книга року - це плід зусиль усього колективу BBC Україна. Наші журналісти розміщували інформацію про кожну книгу, як то анотації, рецензії, фотографії чи інтерв'ю з авторами. Ми сподіваємося, що сайт bbc.ua залишиться популярним майданчиком для дискусій про сучасну українську літературу», - сказала головний редактор ВВС Україна Ніна Кур'ята.

 

Переможці минулих років:

-2013 - Ярослав Мельник «Далекий простір» (Книга року) і Мар'яна і Тарас Прохаськи «Хто зробить сніг» (Дитяча книга року);

-2012 - Юрій Винничук «Танго смерті» (Книга року) і Леся Вороніна «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів» (Дитяча книга року);  

-2011 - Володимир Рутківський «Cині води»;

-2010 - Сергій Жадан «Ворошиловград»;

-2009 - Юрій Іздрик «ТАКЕ»;

-2008 - Люко Дашвар «Молоко з кров'ю»;

-2007 - Володимир Діброва «Андріївський узвіз»;

-2006 - Сергій Жадан «Капітал»;

-2005 - Юрій Винничук «Весняні ігри в осінніх садах».   

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду