Скаргу від Шарія на захисника Сущенка підтримав Мін'юст РФ

Скаргу від Шарія на захисника Сущенка підтримав Мін'юст РФ

7 Грудня 2017
1590
7 Грудня 2017
19:30

Скаргу від Шарія на захисника Сущенка підтримав Мін'юст РФ

1590
Захисник політв’язня у Росії, журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка - російський адвокат Марк Фейгін, щодо якого розглядається скарга із можливим позбавленням адвокатського статусу, повідомив, що скаргу проти нього від блогера Анатолія Шарія просуває Міністерство юстиції РФ.
Скаргу від Шарія на захисника Сущенка підтримав Мін'юст РФ
Скаргу від Шарія на захисника Сущенка підтримав Мін'юст РФ

Про це він повідомив «Укрінформу».

«Як відомо, розгляд скарги на мене перенесений на 24 січня. На кваліфікаційній комісії постало питання, чи можуть вони розглядати скаргу від блогера Шарія  - адже він не мій довіритель, більш того, він судиться зі мною. Однак Мін'юст РФ підтримав скаргу. Розгляд розпочався, з'явилися перші питання. І з урахуванням того, що попереду довгі російські свята, все перенесли на 24 січня», - сказав Марк Фейгін.

За його словами, є дивною ситуація, коли Мін'юст просуває скаргу українського громадянина Шарія.

«Схоже на те, що у процесі просування складної "справи Сущенка" у оточенні Суркова з'явилося рішення остаточно позбутися адвоката Фейгіна і позбавити мене статусу. На мене і раніше практично у кожній справі бували атаки. Однак зараз, на мій погляд, білі нитки видно найбільше», - резюмував адвокат.

Раніше російський адвокат Марк Фейгін, який захищає інтереси заарештованого в Москві власного кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка, повідомив про справу щодо можливого позбавлення його статусу адвоката.

Адвокат журналіста Марк Фейгін повідомив, що його збираються позбавити адвокатського статусу, щоб справа його підзахисного пішла за схемою українського журналіста Павла Шаройка, якого тримають у Білорусі.

У серпні російський адвокат Марк Фейгін повідомив, що Кремлю не вдалося позбавити його адвокатського статусу.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи.

За повідомленням адвоката, слухання в суді у справі Сущенка розпочнуться у січні.

27 листопада Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці – до 13 січня 2018 року.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1590
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду