Уперше «Дні українського кіно» пройдуть у столиці Болгарії

Уперше «Дні українського кіно» пройдуть у столиці Болгарії

6 Грудня 2017
2364
6 Грудня 2017
10:26

Уперше «Дні українського кіно» пройдуть у столиці Болгарії

2364
У рамках фестивалю, що пройде з 8 по 12 грудня за підтримки Державного агентства України з питань кіно, буде представлено п’ять жанрово та стилістично різних українських фільмів.
Уперше «Дні українського кіно» пройдуть у столиці Болгарії
Уперше «Дні українського кіно» пройдуть у столиці Болгарії

Про це повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook.  

Мешканці Софії і гості болгарської столиці матимуть змогу не лише переглянути стрічки, але й поспілкуватися з українськими кінематографістами, зазначено у повідомленні.

Фестиваль відкриє картина «Червоний» режисера Зази Буадзе, знята за сценарієм Андрія Кокотюхи. Фільм представить продюсер Андрій Суярко.

У програмі також представлені стрічка Аркадія Непиталюка «Припутні», фільм Валентина Васяновича «Креденс» та лауреат численних міжнародних фестивалів – фільм Тараса Ткаченка «Гніздо горлиці».  Усі ці фільми створені за підтримки Держкіно.

Також у рамках фестивалю відбудеться показ кіношедевру Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою» (1972).

Проект організований у співпраці державних установ України і Болгарії, зокрема КП «Київкінофільм» за підтримки Міністерства закордонних справ України та Державного агентства України з питань кіно.

Захід відбудеться в культурному центрі G-8 за адресою: м. Софія, вул. У. Гладстона, 8. Вхід на усі перегляди вільний.

Як повідомляв «Детектор медіа», з 27 листопада по 1 грудня «Тиждень українського кіно» пройшов у Празі. У столиці Чехії показали п’ять українських фільмів, створених за підтримки Державного агентства України з питань кіно: «Червоний» режисера Заза Буадзе, «Стрімголов» режисерки Марини Степанської, «Припутні» Аркадія Непиталюка, «Січень-березень» режисера Юрія Речинського та «Рідні» Віталія Манського.

Окрім того, до програми «Тижня українського кіно» увійшов «Білий птах з чорною ознакою» режисера Юрія Іллєнка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2364
Читайте також
15.11.2017 11:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
3 859
09.10.2017 10:04
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
3 342
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду