detector.media
06.12.2017 10:26
Уперше «Дні українського кіно» пройдуть у столиці Болгарії
Уперше «Дні українського кіно» пройдуть у столиці Болгарії
У рамках фестивалю, що пройде з 8 по 12 грудня за підтримки Державного агентства України з питань кіно, буде представлено п’ять жанрово та стилістично різних українських фільмів.

Про це повідомляється на сторінці Держкіно у Facebook.  

Мешканці Софії і гості болгарської столиці матимуть змогу не лише переглянути стрічки, але й поспілкуватися з українськими кінематографістами, зазначено у повідомленні.

Фестиваль відкриє картина «Червоний» режисера Зази Буадзе, знята за сценарієм Андрія Кокотюхи. Фільм представить продюсер Андрій Суярко.

У програмі також представлені стрічка Аркадія Непиталюка «Припутні», фільм Валентина Васяновича «Креденс» та лауреат численних міжнародних фестивалів – фільм Тараса Ткаченка «Гніздо горлиці».  Усі ці фільми створені за підтримки Держкіно.

Також у рамках фестивалю відбудеться показ кіношедевру Юрія Іллєнка «Білий птах з чорною ознакою» (1972).

Проект організований у співпраці державних установ України і Болгарії, зокрема КП «Київкінофільм» за підтримки Міністерства закордонних справ України та Державного агентства України з питань кіно.

Захід відбудеться в культурному центрі G-8 за адресою: м. Софія, вул. У. Гладстона, 8. Вхід на усі перегляди вільний.

Як повідомляв «Детектор медіа», з 27 листопада по 1 грудня «Тиждень українського кіно» пройшов у Празі. У столиці Чехії показали п’ять українських фільмів, створених за підтримки Державного агентства України з питань кіно: «Червоний» режисера Заза Буадзе, «Стрімголов» режисерки Марини Степанської, «Припутні» Аркадія Непиталюка, «Січень-березень» режисера Юрія Речинського та «Рідні» Віталія Манського.

Окрім того, до програми «Тижня українського кіно» увійшов «Білий птах з чорною ознакою» режисера Юрія Іллєнка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY