Премію Джеймса Мейса-2017 отримала журналістка Наталя Іщенко

Премію Джеймса Мейса-2017 отримала журналістка Наталя Іщенко

25 Листопада 2017
2842
25 Листопада 2017
16:01

Премію Джеймса Мейса-2017 отримала журналістка Наталя Іщенко

2842
Цьогорічним лауреатом Премії Джеймса Мейса за громадянську позицію в публіцистиці стала журналістка, авторка газети «День» Наталя Іщенко.
Премію Джеймса Мейса-2017 отримала журналістка Наталя Іщенко
Премію Джеймса Мейса-2017 отримала журналістка Наталя Іщенко

Про це йдеться у репортажі Вадима Лубчака на сайті газети «День»

«Сьогодні ми вручаємо Премію імені Джеймса Мейса вже дев’ятий рік поспіль, але вітаємо десятого лауреата. У нас був 2013 рік, коли члени журі не могли визначитися з іменем одного переможця, тому ухвалили рішення вручити відразу дві нагороди Петру Кралюку та Володимиру Бойку

Цього року дуже яскраво в плані виявлення свої громадянської позиції виступила Наталя Іщенко, яка першою зреагувала на нашу ініціативу створення «Української журналістської платформи», підтримала її, вплинула своїм прикладом на велику кількість людей, зокрема з медіа-сфери. І ця чіткість зараз є надзвичайно важливою. Ще й досі чимало людей плутаються у ціннісних орієнтирах. Я навіть писала своїм знайомим, які постраждали від агресії Росії і змушені були переїхали разом із Донецьким національним університетом імені Василя Стуса до Вінниці, — чому ви запрошуєте до себе на лекції апологетів «хибного плюралізму», який довів країну до війни? Треба виробляти позицію, вміти сказати «ні», треба вміти відмовитися, не запрошувати, не подавати руку, створити зрештою в суспільстві атмосферу нетолерантності до людей, які призвели до війни», - сказала під час вручення премії головна редакторка «Дня» Лариса Івшина.

«Україна та українці мають навчитися достойно шанувати своїх героїв, і Премія Джеймса Мейса – це один із прикладів, як не тільки не забути працю цього видатного дослідника, але й мотивувати інших людей працювати задля України. Джеймс Мейс зробив для України надважливу справу, її наслідки ми особливо відчуваємо в ці дні, коли згадуємо жертв Голодомору», - зазначила лауреатка Премії імені Джеймса Мейса - 2017 Наталя Іщенко.

Премії імені Джеймса Мейса газета «День» вручає з 2009 року.

У 2016 році лауреатом Премії імені Джеймса Мейса став історик культури і кінокритик Сергій Тримбач.

Нагадаємо, у лютому, до дня народження дослідника Голодомору Джеймса Мейса, СБУ оприлюднила архівні документи КДБ про свідоме замовчування трагедії радянською владою.

Фото: Руслан Канюка, «День»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2842
Читайте також
18.11.2016 16:30
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
3 657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду