Олег Сенцов після етапування в колонію на Ямалі був відправлений у ШІЗО (ОНОВЛЕНО)

Олег Сенцов після етапування в колонію на Ямалі був відправлений у ШІЗО (ОНОВЛЕНО)

13 Листопада 2017
1659
13 Листопада 2017
20:04

Олег Сенцов після етапування в колонію на Ямалі був відправлений у ШІЗО (ОНОВЛЕНО)

1659
Український режисер Олег Сенцов, який був незаконно засуджений у Росії перебуває у виправній колонії № 8 («Білий ведмідь») у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ, потрапив до штрафного ізолятора.
Олег Сенцов після етапування в колонію на Ямалі був відправлений у ШІЗО (ОНОВЛЕНО)
Олег Сенцов після етапування в колонію на Ямалі був відправлений у ШІЗО (ОНОВЛЕНО)

Про це написав в своєму телеграм-каналі керівник міжнародної правозахисної групи «Агора» Павло Чиков, повідомляє «Медиазона».

За його словами, Олега Сенцова в колонії відвідав його адвокат Дмитро Дінзе.

«Олег після етапування в колонію загримів в ШІЗО. Здоровий, передавав всім привіт!», - розповів Павло Чиков.

Як пізніше повідомив адвокат, Олега Сенцова направили на два тижні до штрафного ізолятора у виправній колонії №8 у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Росії через призначене раніше покарання. За словами Дмитра Дінзе, зараз Сенцов уже залишив штрафний ізолятор і перебуває в загоні.

Адвокат також повідомив, що переведення Олега Сенцова з Якутська на Ямал пов'язане з «громадською активністю і його підтримкою» в Якутії. Рішення про переведення керівництво російської Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) прийняло 21 липня, проте етап почався через півтора місяці, заявив адвокат.

«Перевели, оскільки порахували, що йде громадська активність в Якутії, пов'язана з його підтримкою. І керівництво ФСВП 21 липня прийняло рішення про переведення його в Салехард, в виправну колонію №8 «Білий ведмідь». Наказ був відданий 21 липня, і тільки через півтора місяця вирішили перевести саме в зв'язку з активною підтримкою по всіх фронтах, і з активними діями на підтримку. За все, що відбувалося в Якутії, пов'язане з ним, його за це карали. Садили кілька разів в ШІЗО», - розповів Дмитро Дінзе.

В бараку, де перебуває український режисер, 60 осіб. Колонія, за словами адвоката, відрізняється суворим виконанням правил внутрішнього розпорядку. Основне виробництво в колонії - обробка каменю та виготовлення кам'яних виробів. Але крім цього є роботи в бібліотеці, театрі та в місцевій кіностудії. Керівництво колонії запропонувало Олегу Сенцову роботу, пов'язану з роботою театру і кіно, але він відмовився, повідомив Дмитро Дінзе.

«Олег... дуже сильно схуд. В Якутії і зараз - це дві різні людини. Дуже втомився від етапу, і у нього немає запасів продуктів. Хоча харчування в колонії нормальнее, на відміну від 15 інших північних колоній забезпечується добре», - повідомив адвокат.

Раніше Дмитро Дінзе повідомляв, що планує відвідати Олега Сенцова у колонії в Лабитнангі.

Російський адвокат Марк Фейгін заявив, що етапування Олега Сенцова в колонію міста Лабитнанги в Ямало-Ненецькому автономному окрузі може мати на меті ізоляцію українського політв'язня.

Як повідомляв «Детектор медіа», два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

На фото - Cалехард - Лабитнангі

Фото: Facebook Дмитра Дінзе

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1659
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду