Олег Сенцов в ув’язненні написав п'ять сценаріїв – Ахтем Сеїтаблаєв

Олег Сенцов в ув’язненні написав п'ять сценаріїв – Ахтем Сеїтаблаєв

30 Жовтня 2017
2013

Олег Сенцов в ув’язненні написав п'ять сценаріїв – Ахтем Сеїтаблаєв

2013
Колега Сенцова, актор і режисер Ахтем Сеїтаблаєв висловив сподівання, що Олег скоро повернеться і зніматиме за своїми сценаріями фільми.
Олег Сенцов в ув’язненні написав п'ять сценаріїв – Ахтем Сеїтаблаєв
Олег Сенцов в ув’язненні написав п'ять сценаріїв – Ахтем Сеїтаблаєв

Перебуваючи в ув'язненні в Росії, український політв'язень, режисер, кримчанин Олег Сенцов продовжує професійну діяльність, розповів кримськотатарський актор і режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

Про це він повідомив на презентації книги «Олег Сенцов», пишуть «Крим.Реалії». 

«Він використовує цей час і створив уже п'ять сценаріїв. Я сподіваюся, що дуже скоро він повернеться і зніме фільми за своїми сценаріями», - сказав Ахтем Сеїтаблаєв.

Презентацію книги про Олега Сенцова відвідали також Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, - це був перший захід, який вони відвідали після звільнення, аби надати підтримку Сенцову та іншим українським політв'язням.

Нагадаємо, книга вийшла в 2017 році у видавництві Фоліо. Вона складається зі спогадів людей, які добре знають Олега, з уривків його книг і сценаріїв до фільмів, а ще з витягів протоколів допитів свідків, які проходять по цій сфабрикованій справі. В книзі багато фотографій – із домашнього архіву, і з залу суду.

Сестра Сенцова Наталія Каплан розповіла учасникам заходу, що Олег тривалий час не виходить на зв'язок.

«Зараз він перебуває в Ямало-Ненецькому автономному окрузі в колонії суворого режиму. Так званий «Білий ведмідь». Там все набагато жорсткіше, ніж у Якутську. І зв'язку на цей момент із ним немає зовсім. Наступного тижня до нього полетить туди адвокат», – сказала пані Каплан.

Як повідомляв «Детектор медіа», два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2013
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стас
2340 дн. тому
Пять сценариев?А кто заказал?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду