Оголошено конкурс грантів на проведення антикорупційних журналістських розслідувань

Оголошено конкурс грантів на проведення антикорупційних журналістських розслідувань

20 Жовтня 2017
2129
20 Жовтня 2017
10:32

Оголошено конкурс грантів на проведення антикорупційних журналістських розслідувань

2129
Інститут Розвитку Регіональної Преси (ІРРП), «Громадський люстраційний комітет» та Автомайдан оголошують конкурс грантів на проведення антикорупційних журналістських розслідувань. Заявки можна подати до 31 жовтня
Оголошено конкурс грантів на проведення антикорупційних журналістських розслідувань
Оголошено конкурс грантів на проведення антикорупційних журналістських розслідувань

Про це повідомляє ІРРП.

До участі в конкурсі запрошуються журналісти усіх видів ЗМІ з усіх регіонів України, незалежно від досвіду проведення розслідувань. Головною умовою участі є зацікавленість у якісному розслідуванні корупційних злочинів.

Цілі конкурсу – викрити корупційні схеми та корупціонерів серед політиків, чиновників та урядовців у різних сферах громадсько-політичного життя країни; привернути увагу громадськості до корупції в органах влади та державних інституціях всіх рівнів; спонукати правоохоронців до пошуку й покарання винних шляхом співпраці з громадськими антикорупційними ініціативами.

Перша хвиля конкурсу передбачає 10 грантів на розслідування до 30 тис грн. кожен. 

Останній термін подачі заявок – 31 жовтня 2017 року. Результати буде оголошено через два тижні після завершення конкурсу. Переможці матимуть до трьох місяців на підготовку розслідувань. Останній термін публікації готового розслідування – 10 лютого 2017 року.

Журі конкурсу: журналіст і головний редактор видання «Наші Гроші» Олекса Шалайський, голова правління ІРРП Олег Хоменок, адвокатка та медіаюристка ІРРП Людмила Панкратова, голова наглядової ради «Громадського люстраційного комітету» Олександра Дрік та журналістка-розслідувачка Slidstvo.info, регіональна редакторка OCCRP в Україні Анна Бабінець.

Додаткові запитання пможна надсилати на електронну адресу projects.irrp@gmail.com. Із запитаннями можна звертатись за номерами (044)279-41-99 або (093) 058-28-58.

Детальніше про конкурс тут.

Проект реалізовується в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) – найбільшої програми підтримки з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA).

Нагадаємо, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програма Ради Європи «Децентралізація і територіальна консолідація в Україні» оголосили старт Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт за тематикою «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду