СБУ попереджає про можливість нової кібератаки

СБУ попереджає про можливість нової кібератаки

12 Жовтня 2017
1183
12 Жовтня 2017
12:28

СБУ попереджає про можливість нової кібератаки

1183
Служба безпеки України (СБУ) попереджає про підготовку нової хвилі масштабної кібератаки та надає свої рекомендації
СБУ попереджає про можливість нової кібератаки
СБУ попереджає про можливість нової кібератаки

Цілями зловмисників визначені великі державні та приватні компанії, повідомляє прес-центр СБУ.

«Основна мета порушити штатне функціонування інформаційних систем, що може дестабілізувати ситуацію в країні», – йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, атака може бути здійснена з використанням оновлень, у тому числі загальнодоступного прикладного програмного забезпечення, а механізм її реалізації буде подібним до кібератаки, проведеної в червні 2017 року.

Для попередження несанкціонованого блокування інформаційних систем СБУ рекомендує дотримуватись таких рекомендацій: оновити сигнатури антивірусного ПЗ на серверах і робочих станціях; здійснити резервування інформації, що оброблюється на комп’ютерному обладнанні; забезпечити щоденне оновлення системного програмного забезпечення, у т.ч. OS Windows усіх без винятку версій.

Як писав «Детектор медіа», у зв’язку із потужними кібератаками, які зазнала 27 червня Україна, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що НАТО посилить співпрацю з Україною у цій сфері.

За фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, у липні Кіберполіція повідомляла про можливе повторення масштабної кібератаки.

Фото: dw

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1183
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду