«1+1» заявляє про тиск проросійських активістів (ОНОВЛЕНО)

«1+1» заявляє про тиск проросійських активістів (ОНОВЛЕНО)

5 Жовтня 2017
4520
5 Жовтня 2017
13:07

«1+1» заявляє про тиск проросійських активістів (ОНОВЛЕНО)

4520
Телеканал «1+1» стурбований погрозами на адресу колективу Телевізійної служби новин (ТСН), оприлюдненими в низці проросійських видань
«1+1» заявляє про тиск проросійських активістів (ОНОВЛЕНО)
«1+1» заявляє про тиск проросійських активістів (ОНОВЛЕНО)

Про це йдеться в релізі каналу.

«Приводом для них (погроз – ДМ) стало журналістське розслідування ТСН, що розпочалося у 2015 році та виявило цілий спрут замаскованих пропагандистів Кремля буквально "під крилом" Міністерства інформаційної політики. Із винесенням вироку суду фігурантам справи минулого тижня  публічні погрози на адресу колективу ТСН почастішали», – повідомляє канал.

«1+1» вважає, що погрози направлені на перешкоджання журналістській діяльності та розцінює ці заяви як реальні погрози життю співробітників ТСН.

Телеканал «1+1» просить Міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки України «відреагувати на погрози в бік журналістів та ведучих ТСН, виявити зацікавлених у цьому осіб та вжити усі передбачені законом заходи щодо забезпечення безпеки журналістської діяльності».

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомила «Детектору медіа», що бачила звернення телеканалу і що СБУ «починає працювати» у цьому напрямку. Офіційний коментар пані Гітлянська надасть згодом.

Речник МВС Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що не побачив у зверненні конкретних прикладів погроз.

Нагадаємо, телеканал «1+1» робив низку сюжетів про киянина Дмитра Васильця та жителя Бердичева Євгена Тимоніна, яких 28 вересня Бердичівський суд (Житомирська область) визнав винними у сприянні терористичній організації і засудив їх до дев'яти років позбавлення волі.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4520
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Юрий Лукшиц
2387 дн. тому
Да вы сами являетесь пропагандистами этноцентрической политики.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду