detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
05.10.2017 13:07
«1+1» заявляє про тиск проросійських активістів (ОНОВЛЕНО)
«1+1» заявляє про тиск проросійських активістів (ОНОВЛЕНО)
Телеканал «1+1» стурбований погрозами на адресу колективу Телевізійної служби новин (ТСН), оприлюдненими в низці проросійських видань

Про це йдеться в релізі каналу.

«Приводом для них (погроз – ДМ) стало журналістське розслідування ТСН, що розпочалося у 2015 році та виявило цілий спрут замаскованих пропагандистів Кремля буквально "під крилом" Міністерства інформаційної політики. Із винесенням вироку суду фігурантам справи минулого тижня  публічні погрози на адресу колективу ТСН почастішали», – повідомляє канал.

«1+1» вважає, що погрози направлені на перешкоджання журналістській діяльності та розцінює ці заяви як реальні погрози життю співробітників ТСН.

Телеканал «1+1» просить Міністерство внутрішніх справ та Службу безпеки України «відреагувати на погрози в бік журналістів та ведучих ТСН, виявити зацікавлених у цьому осіб та вжити усі передбачені законом заходи щодо забезпечення безпеки журналістської діяльності».

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська повідомила «Детектору медіа», що бачила звернення телеканалу і що СБУ «починає працювати» у цьому напрямку. Офіційний коментар пані Гітлянська надасть згодом.

Речник МВС Артем Шевченко повідомив «Детектору медіа», що не побачив у зверненні конкретних прикладів погроз.

Нагадаємо, телеканал «1+1» робив низку сюжетів про киянина Дмитра Васильця та жителя Бердичева Євгена Тимоніна, яких 28 вересня Бердичівський суд (Житомирська область) визнав винними у сприянні терористичній організації і засудив їх до дев'яти років позбавлення волі.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY