Комітет свободи слова підтримав проекти щодо кібербезпеки та громадянства держчиновників

Комітет свободи слова підтримав проекти щодо кібербезпеки та громадянства держчиновників

7 Вересня 2017
1367
7 Вересня 2017
13:58

Комітет свободи слова підтримав проекти щодо кібербезпеки та громадянства держчиновників

1367
Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної діяльності рекомендували профільним комітетам обидва законопроекти до прийняття в першому читанні.
Комітет свободи слова підтримав проекти щодо кібербезпеки та громадянства держчиновників
Комітет свободи слова підтримав проекти щодо кібербезпеки та громадянства держчиновників

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної діяльності  на черговому засіданні 6 вересня одноголосно рекомендували профільному Комітетові Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності законопроект № 6711 в частині, яка стосується предмета відання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, до прийняття Верховною Радою України в першому читанні за основу.

Нагадаємо, проект Закону України про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення стосовно невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення захисту інформації (№ 6711 від 13 липня 2017 року) розроблено з метою законодавчого забезпечення невідкладних заходів з нейтралізації загроз кібербезпеці держави, що є особливо актуальним нині, з огляду на інформаційну агресію з боку РФ. Внесений Кабінетом Міністрів України законопроект стосується відповідальності посадовців за невиконання вимог законодавства щодо організації та забезпечення технічного і криптографічного захисту інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом.

Аналогічне рішення також прийняте також стосовно проекту закону № 6658 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо громадянства осіб, яким надано допуск до державної таємниці, а також осіб, які претендують на зайняття або обіймають посади в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування (від 29 червня 2017 року, внесений народними депутатами Оленою Сотник, Вікторією Войціцькою Андрієм Журжієм, Ігорем Луценком та іншими). Комітет свободи слова рекомендували головному з розгляду цього проекту – Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, що в частині, яка стосується предмета відання Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, зазначений законопроект може бути рекомендований до прийняття Верховною Радою в першому читанні за основу.

Метою цього законопроекту є законодавче врегулювання питання допуску до державної таємниці осіб з декількома громадянствами, а також наявності множинного громадянства у осіб, які претендують на зайняття або обіймають посади в органах державної влади чи органах місцевого самоврядування.

 

Фото: Watcher

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1367
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду