Сюмар нагадала, що ухвалення закону про аудіовізуальні послуги - це зобов’язання України перед ЄС

Сюмар нагадала, що ухвалення закону про аудіовізуальні послуги - це зобов’язання України перед ЄС

6 Вересня 2017
2146
6 Вересня 2017
17:50

Сюмар нагадала, що ухвалення закону про аудіовізуальні послуги - це зобов’язання України перед ЄС

2146
Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар нагадала колегам з Комітету, що ухвалення закону про аудіовізуальні послуги – це зобов’язання перед Європейським Союзом, про це йдеться в Угоді про асоціацію України й ЄС.
Сюмар нагадала, що ухвалення закону про аудіовізуальні послуги - це зобов’язання України перед ЄС
Сюмар нагадала, що ухвалення закону про аудіовізуальні послуги - це зобов’язання України перед ЄС

6 вересня Вікторія Сюмар на першому у новій сесії парламенту засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики наголосила, що треба зробити все можливе, щоб нарешті зареєструвати законопроект про АВП.

«Нам з вами варто психологічно звикнути до того, що треба його ухвалити. Це дуже складно, бо закон про АВП вводить повністю нову термінологію. Це складно і для учасників ринку, і для індустрії. Але я нагадую, що це наше зобов’язання перед Європейським Союзом, про це йдеться в Угоді про асоціацію, і ми маємо це зробити. За літо ми цей проект як могли почистили, послухали всі пропозиції. Тепер прошу вас, колеги, брати участь в нашій робочій групі, щоб цей проект нарешті зареєстрували», – сказала Вікторія Сюмар.

Нагадаємо, законопроекту про аудіовізуальні послуги планували зареєструвати у липні 2017 року.

Драфт законопроекту про аудіовізуальні послуги було представлено Громадській раді при Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики на початку лютого 2016 року. Він викликав багато суперечок, пропозицій та уточнень з боку гравців медіаринку. Реагуючи на це, голова комітету Вікторія Сюмар повідомила, що реєстрацію законопроекту відкладено на місяць.

28 березня 2016 року в Києві на міжнародній конференції «Законодавство про аудіовізуальні послуги: європейські стандарти та перспективи в Україні» було вперше публічно презентовано драфт законопроекту «Про аудіовізуальні послуги». На цій же конференції європейські експерти роз’яснили, що закон «Про аудіовізуальні послуги» Україні необхідно ухвалити протягом наступних двох років, а не до червня 2016 року, як вважалося раніше.

Влітку 2016 року Вікторія Сюмар повідомила «Детектору медіа», що з вересня законопроект про аудіовізуальні послуги стане головним для комітету. «Але робота над ним потребуватиме задіяння всіх учасників ринку, оскільки це базовий законопроект, який встановлює правила в медіасфері», - зауважила вона.

На початку жовтня 2016 року пані Сюмар під час чат-конференції на «Детекторі медіа» пояснила, чому затримується реєстрація законопроекту про аудіовізуальні послуги, яка планувалася раніше на вересень: «Зараз ми виписуємо норми про сучасні аудіовізуальні майданчики як іновації в законодавстві. Тому це потребує певного часу, оскільки йдеться про низку нових категорій».

Наприкінці жовтня 2016 року заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Олександр Опанасенко повідомив, що реєстрація та розгляд законопроекту про аудіовізуальні послуги перенесено на 2017 рік. З його слів, активна дискусія щодо законопроекту почнеться вже після Різдвяних свят, а його розгляд у парламенті розпочнеться наприкінці зими – на початку весни. Комітет планує, що парламент ухвалить закон до кінця 2017 року.

1 грудня 2016 року стало відомо, що Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики не не загальмував роботу над законопроектом про аудіовізуальні послуги, а вирішив працювати над ним частинами, розробляючи й ухвалюючи точкові законопроекти.

18 січня 2017 року Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики вирішив створити робочу групу з підготовки законопроекту про аудіовізуальні послуги, який планують зареєструвати до червня 2017 року.

1 лютого при Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики запрацювала робоча група з підготовки законопроекту про аудіовізуальні медіапослуги. Всього відбулося кілька засідань робочої групи, у тому числі за участі міжнародних експертів Ради Європи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2146
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду