detector.media
06.09.2017 17:10
«1+1 медіа» вважає перевірки у приміщеннях ТОВ «Поділ Нерухомість» тиском на медіагрупу
«1+1 медіа» вважає перевірки у приміщеннях ТОВ «Поділ Нерухомість» тиском на медіагрупу
У справі про розкрадання коштів у «Приватбанку» Печерський районний суд Києва дозволив слідчому Генеральної прокуратури України здійснити огляд будівлі ТОВ «Поділ Нерухомість», де розташовані офіси «1+1 медіа» та телеканалу ТЕТ. У медіагрупі це розцінюють, як спробу тиску

Як повідомляють ЗМІ, у матеріалах суду від 28 серпня йдеться, що слідчий ГПУ просив суд дати дозвіл на огляд житло-офісного будинку із вбудовано-прибудованими приміщеннями й підземним паркінгом ТОВ «Поділ Нерухомість» загальною площею 10, 8 тис кв. м, що розташований в Києві на вул. Кирилівська, 23, де знаходяться офіси медіахолдингу «1+1 медіа» та телеканалу ТЕТ .

Як зазначено, у травні 2014 року Національний банк і «Поділ Нерухомість» уклали іпотечний договір із забезпечення вимог НБУ як іпотекотримач за договором рефінансування від 3 березня 2009 року. Предметом іпотеки виступила зазначена будівля.

Під час розслідування за фактом зловживання службовим становищем і заволодіння посадовими особами «Приватбанку» чужим майном слідство призначило комплексно-комісійну оціночно-будівельну, оціночно-земельну й товарознавчу експертизи зазначеної будівлі. Для проведення огляду будівлі «Поділ Нерухомість» слідство клопотало про організацію безперешкодного доступу до об'єкта й належні умови роботи під час огляду. 28 серпня суд задовольнив клопотання слідства.

У коментарі «Детектору медіа» прес-служба «1+1 медіа» підтвердила, що медіагрупа дійсно орендує приміщення у «Поділ Нерухомість» по вул.Кирилівська, 23 і минулого тижня орендодавець проінформував холдинг про ситуацію з НБУ.

«Відразу після цього, ми, як орендар, який авансував орендну плату до кінця березня 2018 року, направили листа до НБУ з проханням роз’яснити ситуацію та перспективи її розвитку. Відповідь досі не отримали», – повідомила прес-служба.

За повідомленням «1+1 медіа, «Поділ Нерухомість» звертатиметься до слідчих за роз’ясненнями: «В той самий час, щодо ситуації з Генпрокуратурою, хочемо повідомити, що відповідно до інформації від ТОВ «Поділ-Нерухомість» компанія не чинила жодного супротиву та сприяла допущенню посадових осіб до всіх приміщень, в цьому році таких перевірок вже було кілька, про що складені відповідні акти. «Поділ-Нерухомість» направляє лист до слідчих органів з проханням роз’яснити ситуацію».

«Окрім того, «1+1 медіа» вважає, що перебіг подій навколо приміщення та дивні дії слідчих органів дають нам підстави вважати, що готується чергова спроба тиску на медіагрупу», – прокоментувала прес-служба «1+1 медіа».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY