«Патріотично налаштований» актор поскаржився Путіну, що серіали для російських телеканалів знімають в Україні

«Патріотично налаштований» актор поскаржився Путіну, що серіали для російських телеканалів знімають в Україні

29 Липня 2017
2951
29 Липня 2017
14:07

«Патріотично налаштований» актор поскаржився Путіну, що серіали для російських телеканалів знімають в Україні

2951
Російський актор Олександр Пєсков написав листа президенту РФ Володимиру Путіну з проханням вплинути на ситуацію щодо зйомок серіалів і фільмів для показу в Росії, що здійснюються на території України українськими продакшнами.
«Патріотично налаштований» актор поскаржився Путіну, що серіали для російських телеканалів знімають в Україні
«Патріотично налаштований» актор поскаржився Путіну, що серіали для російських телеканалів знімають в Україні

Його лист був опублікований у Facebook і широко розповсюджується соцмережею.

«На території України, зокрема в Києві, знаходяться компанії з виробництва телесеріалів і фільмів для трансляції даної продукції на каналах Росії. Виробництво здійснюється за рахунок російського бюджету (платників податків-росіян), на замовлення російських телеканалів, під керівництвом російських продюсерів, які очолюють російські виробничі компанії в Росії», - пише актор Олександр Пєсков на адресу Володимира Путіна.

Крім того, що гроші російських платників податків витрачаються в Україні, його турбує й те, що російські актори для зйомок в Україні повинні підтверджувати, що не перетинали кордон окупованого Криму з порушенням українського законодавства.

«Нам, російським акторам, періодично надходять пропозиції від різних російських акторських агентств і від каст-агентів вищеназваних виробничих компаній взяти участь в зйомках цих серіалів або фільмів (особисто я отримав таке - третє - пропозиція вчора - 24.07.2017), але тут же задають першочергове питання: "Чи були ми в Криму з 2014 року, коли Крим став знову російським?"! І якщо так, то тут же йде відмова в участі в зйомках, і не з творчих міркувань, а як вони пояснюють: "На кордоні вас можуть розвернути і не впустити в Україну"», - заявляє актор.

За словами Олександра Пєскова, російські актори втрачають через це роботу.

«В результаті, в цих проектах працюють наші колеги - громадяни України, а ми сидимо без роботи у себе вдома в Росії! Або, хто хитріший, змушений приховувати, що був в Криму! Виходить якась казуїстика, брехливий патріотизм!», - скаржиться російський артист.

Він просить Путіна «вплинути на цю ситуацію - в сенсі перенесення і повернення виробничих (дочірніх) компаній по створенню теле- і кінопродукції до нас в Росію, з нашими професіоналами, а не з найманими, які дешевше».

Він також зазначає, що «майже така ж ситуація і в Білорусі», де на зйомках  віддають перевагу білоруським акторам через економію коштів на гонорари.

«Там наші продюсери встановили ліміт - не більше двох російських артистів в проекті, тому що білоруським артистам і співробітникам інших цехів кіногруп платять набагато менше. Бізнесменам вигідно! Ну, так нехай і знімають фільми на свої гроші, а не на бюджетні Росії! Доїння бюджету і мийка бабок - ось що зараз відбувається...», - написав «патріотично налаштований» актор театру і кіно Олександр Пєсков.

Нагадаємо, українська акторка Римма Зюбіна заявляє, що відмовилася від зйомок в російських проектах, але пропозиції про зйомки в Україні до неї також не надходять. Водночас, за її словами, українські продакшни запрошують на зйомки в Україну акторів з Росії.

За словами акторки, російські артисти запрошуються на головні ролі в серіалах, які знімаються в Україні.

«Але росіяни знову приїжджають в Україну, їхні візити припинилися хіба що на півроку в 2014 році. Сьогодні вони грають в головних ролях в серіалах, які знімаються для українських телеканалів. Про це всі мовчать, але знову наші актори на других і третіх ролях. І я не знаю, скільки ще крові має пролитися в цій країні і скільки "майданів" відбутися, щоб щось змінилося. На мій погляд, все, що пропонується сьогодні росіянами – це просто принизливо», - зазначила Римма Зюбіна.

На фото - Олександр Пєсков в одному з серіалів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2951
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду