detector.media
29.07.2017 14:07
«Патріотично налаштований» актор поскаржився Путіну, що серіали для російських телеканалів знімають в Україні
«Патріотично налаштований» актор поскаржився Путіну, що серіали для російських телеканалів знімають в Україні
Російський актор Олександр Пєсков написав листа президенту РФ Володимиру Путіну з проханням вплинути на ситуацію щодо зйомок серіалів і фільмів для показу в Росії, що здійснюються на території України українськими продакшнами.

Його лист був опублікований у Facebook і широко розповсюджується соцмережею.

«На території України, зокрема в Києві, знаходяться компанії з виробництва телесеріалів і фільмів для трансляції даної продукції на каналах Росії. Виробництво здійснюється за рахунок російського бюджету (платників податків-росіян), на замовлення російських телеканалів, під керівництвом російських продюсерів, які очолюють російські виробничі компанії в Росії», - пише актор Олександр Пєсков на адресу Володимира Путіна.

Крім того, що гроші російських платників податків витрачаються в Україні, його турбує й те, що російські актори для зйомок в Україні повинні підтверджувати, що не перетинали кордон окупованого Криму з порушенням українського законодавства.

«Нам, російським акторам, періодично надходять пропозиції від різних російських акторських агентств і від каст-агентів вищеназваних виробничих компаній взяти участь в зйомках цих серіалів або фільмів (особисто я отримав таке - третє - пропозиція вчора - 24.07.2017), але тут же задають першочергове питання: "Чи були ми в Криму з 2014 року, коли Крим став знову російським?"! І якщо так, то тут же йде відмова в участі в зйомках, і не з творчих міркувань, а як вони пояснюють: "На кордоні вас можуть розвернути і не впустити в Україну"», - заявляє актор.

За словами Олександра Пєскова, російські актори втрачають через це роботу.

«В результаті, в цих проектах працюють наші колеги - громадяни України, а ми сидимо без роботи у себе вдома в Росії! Або, хто хитріший, змушений приховувати, що був в Криму! Виходить якась казуїстика, брехливий патріотизм!», - скаржиться російський артист.

Він просить Путіна «вплинути на цю ситуацію - в сенсі перенесення і повернення виробничих (дочірніх) компаній по створенню теле- і кінопродукції до нас в Росію, з нашими професіоналами, а не з найманими, які дешевше».

Він також зазначає, що «майже така ж ситуація і в Білорусі», де на зйомках  віддають перевагу білоруським акторам через економію коштів на гонорари.

«Там наші продюсери встановили ліміт - не більше двох російських артистів в проекті, тому що білоруським артистам і співробітникам інших цехів кіногруп платять набагато менше. Бізнесменам вигідно! Ну, так нехай і знімають фільми на свої гроші, а не на бюджетні Росії! Доїння бюджету і мийка бабок - ось що зараз відбувається...», - написав «патріотично налаштований» актор театру і кіно Олександр Пєсков.

Нагадаємо, українська акторка Римма Зюбіна заявляє, що відмовилася від зйомок в російських проектах, але пропозиції про зйомки в Україні до неї також не надходять. Водночас, за її словами, українські продакшни запрошують на зйомки в Україну акторів з Росії.

За словами акторки, російські артисти запрошуються на головні ролі в серіалах, які знімаються в Україні.

«Але росіяни знову приїжджають в Україну, їхні візити припинилися хіба що на півроку в 2014 році. Сьогодні вони грають в головних ролях в серіалах, які знімаються для українських телеканалів. Про це всі мовчать, але знову наші актори на других і третіх ролях. І я не знаю, скільки ще крові має пролитися в цій країні і скільки "майданів" відбутися, щоб щось змінилося. На мій погляд, все, що пропонується сьогодні росіянами – це просто принизливо», - зазначила Римма Зюбіна.

На фото - Олександр Пєсков в одному з серіалів

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY